„ Lucie Svěcená, naše nejzkušenější závodnice, zaplavala nejlépe. Dvakrát v těžké konkurenci plavců domácí špičky a dále plavců ze Španělska, Maďarska, Slovenska proplavala do A finále v disciplínách 50 a 100 motýl. V obou shodně dohmátla na skvělém druhém místě, těsně za maďarskou závodnicí,“ informuje Jiří Karas, předseda žateckého plaveckého oddílu.

Dařilo se také Lence Bešíkové. Teprve první rok je v kategorii juniorů, už ale plave proti dospělým. „V Pardubicích si dvakrát zajistila účast ve finále B na tratích 50 volným způsobem a 100 metrů znak. Nejdříve byla čtvrtá, potom pátá,“ má Karas radost z výsledků nadějné plavkyně.

Závodníci na žatecké střelnici
Jan Kvoch na domácí žatecké střelnici uspěl

Nezklamal ho ani Filip Mach. Rovněž on dvakrát postoupil do B finále. Na 100 metrů prsa byl pátý, na poloviční trati sedmý.

Jen těsně finále uniklo Kristiánu Balonovi. Na prsařské padesátce byl sedmnáctý. Podobný osud potkal Lucii Límovou, na znakařské stovce dohmátla devatenáctá.

Žatečtí plavci nyní budou ladit formu na republikový šampionát, který se uskuteční koncem června v Českých Budějovicích.

Ondřej Holl