Třetí adventní víkend strávily mažoretky Základní umělecké školy Louny v Lomnici nad Popelkou na Národním twirlingovém poháru třídy B a C. V sobotu probíhala soutěž povinných sól a duí a také x-strutu. V neděli byla soutěž v tanečních rytmických sólech.

Lounskou ZUŠ reprezentovaly v povinném sólu Silvie Lavičková, v povinném duu opět Silvie Lavičková s Markétou Slezákovou. Získaly krásné 1. místo. V kategorii X-strut si Johana Holubcová odvezla stříbrnou medaili. V rytmických sólech měla lounská škola v dětské věkové kategorii Simonu Tomišincovou, za mladší juniory Danielu Vernerovou a Barboru Kaloušovou, za starší juniory Silvii Lavičkovou a Kristýnu Plzákovou.

V neděli mažoretky lounské školy nezískaly žádnou medaili, ale holky byly úžasné a ostudu určitě neudělaly. V každé kategorii startovalo hodně soutěžících, tak to bylo opravdu hodně těžké dostat se na přední příčky. Moc děkuji holkám za přípravu a účast na této soutěži, měly na přípravu pouze tři měsíce a klobouk dolů za jejich píli.

Lenka Havlištová