Oblíbená akce Memoriál Karla Raise je opět tu. Nabídne nejen úctyhodné sportovní výkony, ale také bohatý program pro celé rodiny. Uskuteční se už zítra, v sobotu 2. května dopoledne. Jako obvykle se to hlavní odehraje v areálu lounského výstaviště.

Hlavními sportovními událostmi budou patnáctikilometrový silniční běh z Počerad do Loun a na stejné trati štafeta a také závod vozíčkářů. Registrovalo se celkem 173 atletů, mužů i žen, zdravých i handicapovaných. Do města na Ohři se sjedou z tuzemska, Slovenska, Polska nebo Nizozemí, přihlášeni jsou také borci z Keni. Na trasu vyrazí od počeradské elektrárny v 11 hodin. Stejně jako účastníci závodu in-line bruslařů.

Memoriál Karla Raise v Lounech. Archivní snímekPřed hlavním pavilonem A na výstavišti odstartuje v 10.45 po předchozí registraci 4. lidový běh S Mizunem pro radost z pohybu. Připravená trasa pro běžce bez rozdílu věku i pohlaví zahrnuje dvě kola a celkem 2200 metrů. Sportovci s handicapem a také rodiče s dětmi či senioři budou zdolávat trasu poloviční. „Během, chůzí, jízdou na vozíku, ale také například na kolečkových bruslích, chůzí s hůlkami nebo s kočárkem," dodávají organizátoři z ASK Elna Počerady. Registrace do tohoto závodu začíná v 8.30.

Mistrovství ve cvrnkání kuliček

V rámci doprovodného programu bude na výstavišti dětská atletika a dokonce mistrovství Loun ve cvrnkání kuliček. To začne v 9.30 v areálu baseballistů u pavilonu B. A baseballisté se postarají o další zajímavý bod – připraví road show. Akční ukázky s představením oddílu a samozřejmě možností si tento sport vyzkoušet budou zahájeny v 10 hodin přímo na baseballovém hřišti.

Pro omladinu od tří do patnácti let bude od 8.45 hodin k dispozici dětský koutek. Lounská knihovna otevře navíc svůj obchůdek a v husitském kostele bude připraven od 16 hodin charitativní koncert.