Dva dny trval v Liberci již 18. ročník největšího tuzemského házenkářského turnaje minižactva MegaMini Liberec 2018, do kterého se letos přihlásilo 26 týmů z celé ČR včetně minižáků z TJ Lokomotiva Louny. Ti jej vyhráli v loňském roce pod vedením Kamila Sochora a na turnaj odjížděli se skrytými ambicemi poprat se o medailové umístění i letos. A to se jim opět povedlo!

Mladí lounští házenkáři na turnaji v LiberciZdroj: Roman Šubrt

V základní skupině lounští kluci postupně porazili Ždár nad Sázavou (19:1), Lovosice I (12:8), Mělník II (20:5), Karvinou (14:9) a Duklu Praha II (19:1). Do dalších bojů postoupili první čtyři týmy z každé skupiny, které se utkaly se čtyřmi týmy skupiny druhé. Louny (s týmy ze skupiny C) následně porazily Náchod (14:4), Mělník I (17:1), Nové Veselí (12:4) a favorita celého turnaje Duklu Praha I (7:5).

Louny si tak zajistily postup do semifinále, kde v boji o finále porazily tým Prahy 4 Chodov (12:4). Tím se dostaly do finále turnaje, ve kterém ve vyhroceném, ale takticky skvěle zvládnutém utkání porazily výborně hrající Pražskou Duklu I (11:6).

Župní slet sokolů v lounské sportovní hale
FOTO: Lounská sportovní hala hostila župní slet sokolů. Trénují na Prahu

Lounským klukům se podařilo vyhrát celý turnaj bez jediné porážky a získat si respekt a uznání soupeřů. Stejně tak si velké renomé získala lounská trenérská škola, kterou na letošním turnaji reprezentovali zkušení Jan Čermák ml. a Jaroslav Kruml, což je výborná vizitka pro celou lounskou házenou. Hráče přijela do Liberce podpořit velká rodičovská skupina, za což jim patří veliký dík.

Mladí lounští házenkáři na turnaji v LiberciZdroj: Roman Šubrt

Sestava TJ Lokomotiva Louny: Jiří Zetek, Petr Hlaváček, Jan Čermák, Matyáš Kruml, Vít Šubrt, Filip Sochor, Martin Čekal, Jakub Bárta, Kristián Pelc, Karel Vacek, Milan Kaleja, Jakub Gras, Petr Libus a David Kaleja
Trenéři: Jan Čermák ml., Jaroslav Kruml

(mp)