Další první místo ze série závodů mistrovství republiky do své letošní sbírky přidal motokárový závodník ze Žatce Adam Janouš. V obrovské konkurenci v Německu pak dojel pátý.

V republikovém šampionátu se letos Janoušovi daří a mocně útočí na titul. Ve třetím závodě v Písku vyhrál nejen kvalifikaci, ale i první a druhé finále, jasně tak porazil svého největšího rivala Midrlu, s kterým se právě o celkové první místo tahá.

„Máme aktuálně oba stejný počet bodů, další závod se pojede už brzy v Chebu, tak uvidíme, jak to půjde dál,“ doufá v udržení slibné pozicie závodník Praga Sumako teamu. Kromě mistrovství republiky se Janouš připravuje i na klání evropská. Přípravou na šampionát starého kontinentu mělo být i Mezinárodní mistrovství Německa v motokárách.

Velká konkurence v Německu

Na startu bylo 34 jezdců, Adam Janouš nakonec dojel na pěkném pátém místě. Minulou přípravu v Německu přitom vyhrál. „V kvalifikaci jsem byl druhý ve své skupině a celkově pátý. V první rozjížďce jsem doplatil na kolizi po startu a ze čtvrté pozice se propadl až na třinácté místo. Ve druhé jízdě jsem dojel šestý, propadl jsem se ze šestého místa kvůli technické závadě,“ popisuje smůlu v kvalifikaci Janouš.

V předfinále pak Janouš startoval až z dvanáctého místa, posunul se ale na osmé, když zajel i nejrychlejší čas v závodě. V samotném finále pak dojel Janouš na pátém místě. „Patřil jsem mezi nejrychlejší, potkaly mě ale opět drobné kolize, po kterých jsem se musel vždy složitě prokousávat dopředu. Jinak bych asi mohl myslet i na podium,“ lituje trochu žatecký závodník promarněné šance. Do Německa se ale už brzy vrátí a bude tak mít možnost své „zaváhání“ odčinit. Už za pár dní se tam totiž pojede závod mistrovství Evropy, na který se chce Janouš soustředit.