Z celého světa se sjeli závodníci do Německa na jeden z duelů o šampiona Evropy v motokárách. Mezi více než stovkou jezdců zanechal velmi výraznou stopu žatecký Adam Janouš. Ve finále dosáhl na osmé místo.

„Velká spokojenost, myslím, že to vůbec není špatný výsledek. Jen škoda smůly v kvalifikaci, jinak jsem mohl atakovat i první pětku,“ radoval se po závodech v Německu Janouš.

Do závěrečných bojů v evropském šampionátu zasáhl jako jediný Čech, do finále se neprobojoval ani jeho největší rival u nás Midrla, s kterým má v republikovém šampionátu vyrovnané skore. Už v kvalifikačních trénincích jezdil Janouš jedny z nejrychlejších časů. Do finále se mohlo probojovat jen 34 jezdců, kvalifikace proto byla hodně tvrdá.

„Bohužel, v měřeném tréninku jsem se dostal do pomalé skupiny a bylo z toho až 19. místo. V kvalifikaci jsem potom dojel devátý, čtvrtý a šestý, v předposlední kvalifikaci jsem jel dokonce třetí, ale bouchla mi guma a spadnul jsem na třinácté místo. Také v poslední kvalifikaci to nebylo nejlepší, jel jsem čtvrtý, ale přede mnou byla kolize a já se propadl na šesté,“ popisuje patálie v kvalifikacích žatecký motokárový závodník, jezdící v barvách stáje Praga Sumako team.

V předfinále potom Janouš odstartoval třináctý, dojel devátý. Z tohoto místa pak startoval ve finále, kde se dokázal ještě o jednu příčku polepšit a dojel osmý. „Rozestupy byly pár setin, opravdu škoda ne úplně vydařené kvalifikace, mohlo to být lepší,“ dodal Janouš, který už se chystá na další závody. Nejprve pojede republikový šampionát v Chebu, pak v Písku. V jednání jsou i další starty v zahraničí, jedním z vrcholů by pak měl být start na jednom ze závodů série světového mistrovství v Belgii na začátku září.