Jen jediný bod vybojovali národní házenkáři Šroubárny Žatec během minulého víkendu, i když sehráli dvě utkání. Sobotní a nedělní výsledek se ale hodně lišil, zatímco první den měl Žatec naději i na výhru, v neděli byl jen sparing partnerem.

V minulé sezoně žatečtí házenkáři celek Oseku u Rokycan neporazili. V sobotu k tomu měli hodně blízko. „Kluci se soupeře nezalekli, do všeho šli naplno. Obrana v čele s brankářem Tichým šlapala výborně, útok hrál s přehledem a vše se pro nás vyvíjelo dobře,“ hodnotil první část utkání Václav Havránek, vedoucí mužstva národních házenkářů Šroubárny Žatec.

Po poločase 9:7 ve prospěch Žatce ale začal do té doby dobře promazaný stroj skřípat. „Víme o tom, že naše druhé poločasy jsou naší slabou chvilkou. Obrana si stále vedla dobře, ale útok se zasekl a rázem bylo všechno jinak,“ pokračoval Havránek po zápase, který nakonec skončil smírně 13:13.

Do druhého dne, proti Litohlavům, nastoupilo za Žatec úplně jiné družstvo. Sice ne podle jmen, podle výkonů ale určitě. „Od začátku byl na hřišti jen jeden tým, přesněji řečeno jen jeden hráč. Nejlepší střelec ligy Radek Tycar,“ přiblížil V. Havránek.

V 18. minutě už byl stav 1:9, v poločase 4:13. „Naše hra byla bez nápadu a jiskry. Ve druhé půli se útočníci sice trochu probudili, ale už bylo příliš pozdě,“ dodal vedoucí žateckého mužstva po utrpěném debaklu.

Osek – Žatec 13:13 (9:7)

Litohlavy – Žatec 25:12 (13:4)