Šest zápasů a čtyři body za dvě výhry. Osmé místo, ale v poslední době zlepšená hra. Taková je zatím bilance žateckých prvoligových národních házenkářek.

V posledních dvou zápasech prohrály smolně s týmy ze špičky tabulky, o víkendu doma přivítají horší celky, chtějí naplno bodovat.

„Naším cílem jsou čtyři body. Doma ani jiný cíl proti Hlinsku a Spojům Praha mít nemůžeme,“ hlásí před důležitým dvojutkáním trenér ženského celku Šroubárny Žatec Josef Popelka.

Žatecké ženy mají přitom za sebou smolnou minisérii. V posledních dvou kolech se utkaly s Přešticemi a Chomutovem a vždy podlehly až v závěru, navíc jen o dvě branky. „Těchto zápasů je určitě škoda, oba holky odehrály solidně. Dvě třetiny zápasu náš tým vedl nebo hrál vyrovnanou partii, pak si ale holky vybraly pauzu, dostaly právě dvě rozdílové branky, a bylo po nadějích. Tak zkušené celky si už náskok pohlídaly,“ popisuje trenér Popelka.

Chomutov, mnohonásobný mistr, i Přeštice hrají na čele tabulky. Přeštice jsou první, nedaleký Chomutov čtvrtý. „Na naší hře je znát zlepšení, bylo to vidět i právě v těch dvou smolně prohraných zápasech. Je vidět, že dokážeme hrát vyrovnané zápasy s týmy ze špičky tabulky, teď ale musíme potvrdit formu i se sousedy v tabulce,“ věří zkušený kouč.

Žatec nejprve v sobotu 3. října přivítá Spoje Praha. Prozatím jedenáctý celek tabulky první ligy s jedinou výhrou a dvěma body. „Spoje Praha jsou dost nevypočitatelný soupeř, mají nevyrovnané výkony. Naše útočná hra by ale na ně měla platit,“ plánuje Popelka.

V souboji s Hlinskem je nutné uhlídat Bonaventurovou

V neděli pak Šroubárna narazí na celek Hlinska, který za body povede velezkušená střelkyně Štěpánka Bonaventurová. Hlinsko je zatím sedmé se zcela shodnou bilancí, jako má Žatec, tedy dvě výhry a čtyři prohry. „Klíčová otázka bude právě uhlídání Štěpánky Bonaventurové. Ale musíme si dát pozor i na ostatní hráčky, také mají dost zkušeností. Musíme hrát trpělivě, pokud předvedeme podobné výkony, jako v posledních dvou kolech, body budou,“ myslí si trenér.

Žatec by měl nastoupit v letošní kompletní sestavě, tedy i s mladičkou obranou. Té prozatím chybí zkušenosti. „Zkušenosti sice ještě nejsou, ale zatím se holkám daří. Jak na postu brankářky, tak na beku, máme perspektivní hráčky, které zatím dobře nahrazují zkušené holky,“ dodal Popelka.