Žatec do utkání s Krčínem, kterému ukradl bod také na podzim, začal lépe. Výborně hrála obrana, kterou v brance podpořila Andrtová. A když se přidal také útok, kde se trefovaly hlavně Beldíková (11 branek) a Janečková (5 gólů), bylo první překvapení na světě. Žatec získal body za výhru 18:9 a opět se tak odpoutal od týmů, které jsou na spodku tabulky první ligy.

Ve druhém duelu Žatec přivítal Dobrušku. Ženy Šroubárny opět výborně vstoupily do zápasu, jejich útok vypadal proti minulým zápasům jako pokropený živou vodou. Tým opět střelecky držela Beldíková (10 branek), tentokrát se k ní přidala zkušená Plecitá (6 branek). V poločase byl stav 14:12 pro Žatec, po změně stran Šroubárna ještě přidala a přehrála favorita 20:18.

V tabulce první ligy národní házené poskočil Žatec po dvou výhrách na deváté místo tabulky, na desátého už má dva body náskok. Tabulku vedou Přeštice.

Žatec - Krčín 18:9

Žatec - Dobruška 20:18

Sestava (branky) Žatce: Andrtová, Bobková - Zimová, Šíbalová, Vlčková, Schneiderová - Plecitá (7), Beldíková (21), L. Kuželová (1), Janečková (5), Jurkovičová (1), Bartoňová (3)