Další krok na cestě do vysněné první ligy udělali žatečtí národní házenkáři. Po domácí výhře nad dosavadním lídrem z Ejpovic, po které se vyhoupli do čela tabulky, vyhráli také v Mostě. Na cestě do první ligy už je čekají „jen" dva kroky, o víkendu musí dvakrát vyhrát doma.

Přestože už na začátku utkání se hosté ujali vedení 4:0 a pevně drželi otěže utkání ve svých rukách, pozorní museli být až do konce zápasu. Každé zaváhání je totiž nyní může stát sen o první lize. Aby postoupili, musí vyhrát, a i když sice hrají proti tabulkově slabším soupeřům, sport už tolikrát v historii ukázal, jak umí být nevyzpytatelný.

Ne ale tentokrát, bezpečný náskok si Žatec, aktuálně vedoucí celek druhé ligy národní házené, držel po celý zápas. V poločase vedla Šroubárna 12:9, na začátku druhé půle dokonce odskočil Žatec až na rozdíl osmi branek.

Za stavu 20:12 pro Žatec už pak bylo jasné, že i tentokrát budou hosté slavit vítězství a šanci dostala celá lavička. Nakonec na tabuli svítila výhra Žatce 21:15.

Nejlepším střelcem Šroubárny v zápase byl Daniel Nociar s devíti zásahy, čtyři nastřílel Pavel Sýkora, pět tref přidal Prokop Horník.

Šroubárna má aktuálně v tabulce pětatřicet bodů za šestnáct výher, tři remízy a jedinou prohru. Druhé Ejpovice, soupeř Žatce v dostizích o první ligu má stejně bodů, ale horší vzájemnou bilanci. Třetí pak jsou Všenice, které mají o deset bodů méně. A právě proti těžkým Všenicím budou hrát žatečtí národní házenkáři na závěr. Ejpovice hrají s pátými Čakovicemi a devátým Mostem. Poslední dva kroky musí Žatec udělat na domácím hřišti. V sobotu 13. června hostí od 16 hodin v tabulce třetí Všenice, s kterými se očekává hodně těžký zápas, v neděli 14. června od 11 hodin pak sedmé Záluží.

Most - Žatec 15:21 (9:12)

Sestava (branky) Žatce: Š. Horník, M. Horník - P. Nociar, Fungáč, M. Pavlas, V. Pavlas, Škabrada, Beldík - P. Sýkora (4), D. Nociar (9), Janák (3), P. Horník (5), Seifert