Na jedničku s hvězdičkou vyšel start do nové sezony a návrat do první ligy národním házenkářkám Žatce. V prvním kole Šroubárna nad zkušeným Chomutovem vyhrála 25:12.

Po roce stráveném ve druhé lize se chtěly po rychlém návratu mezi elitu hned na úvod žatecké ženy ukázat. A povedlo se. Navzdory několika dovoleným a zranění Bilohuščinové vyhrály dívky Šroubárny vysoko o třináct branek.

„Úvodní branku vstřelila nejzkušenější domácí hráčka Jarka Čihařová, hned z protiútoku však dokázala vyrovnat žatecká Potěšilová. Ve stejném tempu se pokračovalo asi do půli prvního poločasu, poté si už žatecká obrana dokázala Čihařovou pohlídat, naopak žatecký útok se dále prosazoval a začal tak budovat náskok, který do poločasu narostl na pět branek," viděla první půli Štěpánka Zimová, zkušená žatecká hráčka.

Po poločase 6:11 dokázal Žatec ve druhé části náskok ještě navyšovat. „V útoku se nejvíce prosazovalo duo Potěšilová Nesnídalová, ligovou premiéru si odbyla dorostenka Lucie Langmaierová. Příjemně překvapila také dorostenka Karolína Bendová, která hrála naprosto bez respektu a s velkým přehledem," chválila své spoluhráčky po vítězném vstupu do sezony Zimová.

Žatec po výhře 25:12 získal do tabulky první ligy první dva body. Další zápas pak sehrají ženy Šroubárny doma, v neděli 30. srpna přivítají od 10 hodin Příchovice.

Prvoligová premiéra čeká o víkendu také na žatecké muže. Ti se do nejvyšší soutěže probojovali poprvé v historii, začnou v Přešticích. O týden později ukáží premiérově první ligu doma.

Chomutov - Žatec 12:25 (6:11)

Sestava a branky: Hornová, Andrtová - Zimová, Vlčková, Schneiderová - Potěšilová (9), Nesnídalová (9), Jurkovičová (2), Bendová (5), Langmaierová