Devět výher, jedna remíza a jediná prohra, ta ale trochu zbytečná. Čtyřbodový náskok má po podzimu v čele druhé ligy národní házené Žatec. Po loňském sestupu z nejvyšší soutěže mají hráči Šroubárny letos jednoznačný cíl - rychlý návrat zpět mezi elitu. „Rozhodně. Je to náš úkol pro jaro. Chceme zpět do první ligy," říká odhodlaně v rozhovoru pro Deník tahoun žateckého týmu Daniel Nociar.

Loni jste sestoupili, aktuálně jste po podzimu první. Asi nemůže být cílem nic jiného, než návrat do první ligy?
Rozhodně. Je to náš úkol pro jaro. Chceme zpět do první ligy. Je to jednoznačně náš cíl.

Jak velký je rozdíl mezi první a druhou ligou?
Rozdíl je a je dost velký. Ve zkušenostech a vyzrálosti hráčů, v nejvyšší soutěži se hraje více hlavou, je více technická. V první lize také nehraje tolik starších hráčů, je ohromně rychlá, více na fyzičku, vše je rychlejší. Druhá je naopak možná trochu tvrdší, když někdo nestíhá, pomáhá si více fauly. Ve druhé lize máte často v týmu třeba jednoho útočníka, který to táhne. V první je to vyrovnanější, musíte hlídat více lidí, v každém týmu jsou výborní dva nebo tři útočníci.

Máte na čele druhé ligy čtyři body náskok na druhé Ejpovice. Na podzim jste devětkrát vyhráli, jednou prohráli a jednou remizovali. Spokojenost?
Ano, spokojenost. Tedy až na tu jednu prohru s Raspenavou. Po první půli jsme bezpečně vedli, zápas měli dobře rozehraný, ale pak jsme nějak zaspali. Útok ani obrana neměly svůj den. To byla hodně zbytečná ztráta.

Co chybělo k jedenácti výhrám?
Ještě jsme remizovali s Ejpovicemi. Ale to bylo u nich, jsou druzí, bod z toho zápasu bereme. No a právě ten špatný zápas s Raspenavou. Kdyby nebylo tohoto duelu, hodnotil bych podzim jako super.

Chystáte pro jaro nějaké novinky v týmu?
Kádr zůstává pohromadě. Budeme se snažit zase začlenit do týmu nadějné dorostence.

V přípravě jste odehráli zatím dva turnaje. Osmifinále poháru, postoupili jste, a čtvrtfinále, kde už jste vypadli. Jaké další zápasy před ostrým startem soutěže chystáte?
Uvidíme, zvažujeme ještě účast na některých turnajích. A asi odehrajeme přípravné zápasy s nějakým týmem z regionu.

Děkuji za rozhovor.