Před rokem do první ligy nakoukli, ale prohrávali a rychle se žatečtí národní házenkáři „poroučeli“ zpět do druhé. Nabrali ale další zkušenosti, dominovali ve druhé lize a znovu se propracovali mezi elitu. A při druhém vstupu do nejvyšší soutěže nenechali muži Šroubárny tentokrát nic náhodě. A hned na startu soutěže si připsali cenný „skalp“. Nováček obral o všechny body loni třetí Nezvěstice.

Úvodní duel nejvyšší soutěže ale nezačal pro žatecké národní házenkáře zrovna dobře. Už v 10. minutě se totiž zranila jedna z opor, brankář Štěpán Horník, který s pochroumaným stehenním svalem bude pravděpodobně chybět několik týdnů. V domácí svatyni ho výborně zastoupil nadějný František Lukeš.

Navíc Žatec v úvodu prohrával. „Nezvěstice zhruba do patnácté minuty vedly,“ popsal průběh zápasu jeden z žateckých útočných tahounů Daniel Nociar. V závěru první půle ale přišel obrat. Domácí fanoušci hnali Šroubárnu do útoku a jejich oblíbencům se dařilo. „Nezvěstice pak v útočné fázi ztratily několik míčů a my jsme toho dokázali bleskově využít, po pár minutách už bylo skóre 8:6. Od této chvíle jsme si v celém zápase udržovali náskok několika branek,“ potěšilo Nociara.

Utkání Loun (v bílém) proti Chomutovu
Louny slaví druhou výhru. Tři body trefil hlavou Trup

V duelu přitom proti sobě nastoupilo několik loňských spoluhráčů. V minulé sezoně totiž několik hráčů Žatce vypomáhalo Nezvěsticím na hostování vybojovat třetí příčku v první lize.

Ve druhé části si nováček ze Žatce s favoritem už poradil. „V útoku jsme dělali minimum chyb a dařilo se nám pravidelně prosazovat. Obrana hrála solidně a podpořila útok kvalitní hrou. Zhruba v pětačtyřicáté minutě jsme měli náskok až čtyř branek, pak jsme sice lehce polevili a dali soupeři naději, ale nakonec jsme to uhráli a mohli jsme slavit první ligové body,“ dodal pro Deník Nociar.

Právě Daniel Nociar, společně s Pavlem Sýkorou, byli nejlepšími střelci Šroubárny v prvním kole. Oba zatížili konto Nezvěstic osmi trefami. Dvě přidal Michal Janák, čtyři Peter Antol.

Ilustrační foto.
Na trati ze Žatce do Lužné nepojedou týden vlaky

Druhý test mezi elitou čeká na národní házenkáře Šroubárny opět před domácím publikem. V neděli 3. září přijede do Žatce Plzeň – Újezd. Začátek duelu je naplánován na 15 hodin. Plzeň také v prvním kole nejvyšší soutěže slavila výhru, přehrála Přeštice. 

Žatec – Nezvěstice 22:19 (11:9)

Sestava Žatce (branky): Š. Horník, Lukeš – Fungáč, P. Nociar, Habr, Mařík, Beldík – D. Nociar (8), Sýkora (8), Janák (2), P. Horník, Antol (4)