O záchraně extraligy nohejbalu pro Žatec i pro příští sezonu rozhodne nečekaně až třetí duel. Žatec zaváhal na půdě Českého Brodu, trenér mluví o nesoustředěném výkonu a podcenění.

Žatec byl přitom před utkáním jasným favoritem. Český Brod skončil po základní části extraligy na posledním osmém místě, naopak Žatec byl pátý a jen o několik bodů mu unikl postup do play off, kde by naopak hrál o titul. Navíc Žatec celkem jednoznačně vyhrál první utkání doma.

Čekala se klidná výhra Žatce

Za formalitu zřejmě ale duel považovali i žatečtí nohejbalisté, proti takovému hodnocení se ale postavili hráči Českého Brodu a ukázali soupeři, že to s ním budou mít ještě těžké. „Jsem velmi zklamaný z výkonu našeho mužstva. Náš výkon byl nesoustředěný, houževnatého soupeře jsme podcenili. Přesto pevně věřím, že doma v rozhodujícím utkání zvítězíme,“ hodnotil po utkání žatecký trenér Karel Jančík.

Žatec přitom nezačal špatně. Dvojice Josef Tirpák a Petr Vít porazila Vedrala a Kaděru (2:0). Ve třísetové bitvě ale hned druhou dvojici ztratili Ondřej Vít s Pecinou.

Po první trojici šel Žatec opět do vedení. Tirpák, O. Vít a Brehm si poradili ve třech setech s Kaděrou, Vedralem a Janíkem. Domácí ale znovu srovnali, když Pecina, P. Vít a Voldřich nestačili na Petřinu se Sýkorou a Cibulkou.

V singlu si Petr Vít poměrně lehce poradil s Vedralem a znovu tak vrátil hostům naději na vítězství, z té se ale neradoval Žatec dlouho.

Brod jde do vedení

Obě odvetné trojice totiž Žatec ztratil a do vedení se tak naopak dostal Český Brod. V následující dvojici ještě srovnal Žatec zásluhou Ondřeje Víta s Pecinou, v rozhodujících druhých dvojicích, kde proti sobě nastoupili dosud neporažení Petr Vít s Tirpákem a Janík s Cibulkou, ale závěr duelu hostům nevyšel.

Petr Vít a Tirpák sice vyhráli první set 10:9 a ve druhém vedli 7:5, dokázali ale ještě proti výborně bránícím soupeřům zápas ztratit. Po prohře 4:5 se tak o vítězi play out bude rozhodovoat v sobotu 17. září v Žatci. Třetí duel musí definitivně rozhodnout o zachráněném týmu i o celku, který bude ještě o setrvání v nejvyšší soutěži bojovat.

Č. Brod Žatec 5:4


Sestava Žatce:
O. Vít, Pecina, Voldřich, Josef Tirpák, P. Vít, Dráždil, Brehm

Petr Vít
Hynek Dlouhý