Nohejbalisté Žatce se udrželi v extralize. Rozhodla o tom sobotní domácí výhra nad TJ Slavoj Český Brod 5:3.

Žatečtí nohejbalisté svého soupeře z play out celkově porazili 2:1 a sezona pro ně skončila. V extralize jim patří konečné páté místo.

Žateckým v sobotu 17. září chyběl Dráždil, Škabroud a Jan Tirpák. Hosté byli slabší pouze o Cmírala. Vstup do rozhodujícího utkání se domácím vydařil. Nastoupili do utkání s velkým odhodláním. V první dvojici si Pecina s O. Vítem poradili s Vedralem a Kaděrou 2:0. Druhá dvojka byla o poznání vyrovnanější a i přes prohraný první set si Josef Tirpák s Petrem Vítem poradili s v sérii dosud neporaženou dvojici Janík, Cibulka (2:1). V následující trojici Žatečtí opět dovedli utkání do vítězného konce, když Pecina, Voldřich a P. Vít zvítězili nad Sachlem, Vedralem a Janíkem. Domácí tak vedli 3:0.

První ztráta pro ně byla v následující trojici, kdy Petřina se Sýkorou a Cibulkou přehrála Josefa Tirpáka, Ondřeje Víta a Brehma. Stav byl tedy 3:1 pro domácí a na řadu přišel singl, kde Petr Vít prohospodařil lehce vyhraný první set a vedení ve druhém setu 8:5 a prohrál 1:2 s Vedralem. Tento moment hosty nakopl a následující trojicí stav srovnali. Petřinova formace přehrála Pecinovu. A utkání tak hosté vyrovnali na 3:3.

Naštěstí pro domácí však byla hra druhé trojice zodpovědná a v důležitém utkání zvítězila formace Josefa Tirpáka nad Sachlovou (2:0). V osmém utkání si O. Vít a Pecina vcelku lehce poradili s dvojicí Janík, Cibulka (2:0).

„Výborný začátek nám přerušila až druhá trojice. Zaváhání Petra Víta v dobře rozehraném singlu nám také zkomplikoval situaci a nepříjemný soupeř se na nás dotáhl. Naštěstí máme zkušený kádr a zejména zkušenost byla dnes znát. Samozřejmě jsem spokojený, že jsme se zachránili,“ řekl po zápase trenér domácích nohejbalistů Karel Jančík.

Petr Vít