Návrat do I. ligy vyšel nohejbalistům SKN Žatec výborně, neboť v úvodním kole vyhráli 6:2 na horké půdě Spartaku Přerov, který skončil vloni na 2. místě. Žatecké mužstvo nastoupilo doplněné o některé hráče do loňska extraligových Počerad (Michal Pecina, Milan Dráždil, Milan Zaplatílek) a také o navrátilce Jiřího Perútku a trenéra Miroslava Horáčka.

Hosté začali dobře, když vyhráli obě úvodní dvojky (Zaplatílek, Dráždil 2:1 a O. Vít, Jančík 2:0). Pak si ale trochu zkomplikovali osud, neboť prohráli v následujících trojkách v obou případech 1:2, čímž domácí vyrovnali a od stavu 2:2 se vlastně začínalo znovu. Mínusem hostů však bylo obnovené zranění Petra Víta ml, jehož vystřídal Jančík.

Že půjde opět do vedení Žatec, rozhodla dvojice Pecina, Perútka. Do utkání v singlu nastoupil žatecký exmistr světa juniorů Ondra Vít (nyní má velkou konkurenci v Dráždilovi) a domácího Miklíka doslova smetl po setech 10:3 a 10:4. Když pak vyhrála trojice Zaplatílek, Dráždil a Jančík 2:0, bylo jasné, že hosté se s prázdnou domů vracet nebudou.

Šestým bodem, který vybojovali Pecina s Perútkou a O. Vítem, pak potvrdili vítězství Žatce na konečných 6:2. „Na výsledku a dobrém výkonu se podíleli všichni hráči, nejlépe hrajícími byli Ondra Vít a Milan Dráždil,“ uvedl v hodnocení hrající vedoucí mužstva Karel Jančík.

Žatečtí příznivci nohejbalu se už mohou těšit po letech na na obnovené zápasy první ligy na stadionu Mládí, kde bývalo jedno z nejlepších prostředí pro nohejbal. Prvním soupeřem, který sem přijde hrát o prvoligové body, je TJ Zruč–Senec. Utkání se hraje v sobotu 21. dubna od 10 hodin.