Po výhře nad Vsetínem vykročili žatečtí nohejbalisté dobře i do zápasu proti úřadujícímu mistru z Benešova. Body ale nakonec nezískali, v závěru jim Šacung unikl.

V prvním duelu se Vsetínem začali žatečtí nohejbalisté výborně, vyhráli obě první dvojice, když nejprve Pecina s Ondřejem Vítem porazili Nezvala se Zbrožkem, a poté si duo Tirpáků poradilo s dvojicí Perun, Gebel.

I první trojice přinesla body pro Žatec, soupeř ze Vsetína se poprvé prosadil až ve druhé trojici. Žatci se pak nezadařilo ani ve třetí dvojici a Vsetín stáhl až na 2:3. To bylo ale také vše, co v Žatci ukázal.

V singlu si Ondřej Vít poradil s Perunem, žatečtí nohejbalisté kralovali i v posledních dvou hrách a vyhráli tak zaslouženě 6:2. „S výkony všech hráčů mohu být proti Vsetínu spokojený, pouze třetí dvojice nám nevyšla podle očekávání,“ hodnotil utkání Karel Jančík, trenér žateckých extraligových nohejbalistů.

Žatec – Vsetín 6:2

To zápas proti obhájci titulu, v jehož dresech se objevilo i několik reprezentantů, byl úplně jiný. Benešov šel od začátku hodně tvrdě za body, přesto Žatec lépe začal. Pecina s Ondřejem Vítem porazili dvojku Ešner, Kalas 2:1 Hosté ale hned srovnali, Doubrava se Stejskalem vyprovodili nekompromisně bratry Tirpáky 2:0. I první trojice pak byla jasnou záležitostí pro hosty, domácí jim ale vše vrátili ve druhé trojici, po které bylo srovnáno na 2:2.

Voldřich s Petrem Vítem pak zvítězili ve třetí dvojici a Žatec šel dokonce do vedení. V singlu ale o jediný bod ve třetím setu podlehl Ondřej Vít v duelu s Doubravou a místo vedení 4:2 pro Žatec z toho byla opět remíza 3:3. „Singl byl tentokrát bezesporu zlomový. Kdybychom vyhráli, šli jsme do dvoubodového vedení a dalo se uvažovat o výhře, takhle ale soupeř srovnal,“ řekl Jančík. Odvety vyzněly pro hosty a Benešov tak odskočil na dvoubodový rozdíl, který potvrdil posledním, šestým bodem v posledních dvojici.

Žatec – Benešov 3:6


Sestava Žatce: O. Vít, Pecina, Voldřich, Josef Tirpák, P. Vít, Jan Tirpák, Brehm, Jančík


Jen napůl úspěšný Žatec zajíždí v příštím kole o víkendu do Modřic.

Hynek Dlouhý
Petr Vít