Oslabeni o tři hráče základní sestavy odjeli žatečtí nohejbalisté k duelu do Českých Budějovic. Žatec, předposlední celek extraligy, nakonec uhrál proti poslednímu týmu bod, s Českými Budějovicemi pravděpodobně změří síly Žatec i v play out. Žatci chyběli Pecina, Tirpák a nově zraněný Kubát. Naopak domácí nastoupili kompletní.

V první dvojici se střetli Chalupa, Fík a za Žatec Brehm a Pertlík. Poměrně lehce domácí v dvojici vítězí a připisují si tak první bod. Dvojice bratří Vítů však lehce vyhranou druhou dvojicí srovnává stav na 1:1. Na první trojici domácích nastupuje žatecká druhá trojice (Petr Vít, Dráždil, Sýs) a poměrně snadno získává první set. Ve druhém setu vedl Žatec 8:6, ale náskok se nepodařilo udržet. Vše tak končí ve třetím setu tím nejtěsnějším možným výsledkem, Žatec se ujal vedení - 2:1.

Druhá trojice vedená Ondřejem Vítem ale vedení ztratila, snadno je přehrála Chalupova formace. Po nepárové části tak byl opět stav nerozhodný. V dalším průběhu Žatec poměrně neočekávaně prohrál třetí dvojici a České Budějovice tak poprvé vedly. Ondřej Vít v singlu ale těsně vyhrál nad Chalupou a znovu srovnává - 3:3.

Odvetné trojice končí podobně, jako ty první, nejprve si formace O. Víta poradila s Musilovou. Poté, po vyrovnaném prvním i druhém setu, v závěru ztrácí utkání formace P. Víta proti té Chalupově. Za stavu 4:4 na bojovali o další bod opět bratrská dvojice Vítů, kteří nedali šanci domácímu Chalupovi s Fíkem. V posledním utkání dne si Musil a Ryneš podali Brehma se Zlatohlávkem a celé utkání končí zaslouženou remízou.

„S výsledkem jsme spokojeni. Jednalo se o těžké utkání, jelikož nám chybí další trojková opora. Sestavu jsme tak museli přizpůsobit marodce. Pochvalu zaslouží naše první dvojice, která opět neztratila ani jeden ze svých zápasů. Remíza je po předvedené hře zasloužená," hodnotil po utkání Karel Jančík, trenér žateckých nohejbalistů, kteří jsou v extralize předposlední.

České Budějovice - Žatec 5:5

Brehm, Pertlík - Chalupa, Fík 0:2 (4:10, 6:10)
Vít O., Vít P. - Musil, Ryneš 2:0 (10:8, 10:5)
Vít P., Dráždil, Sýs - Musil, Matějka (Šafránek), Vondrášek 2:1 (10:7, 8:10, 10:9)
Vít O., Zlatohlávek, Brehm - Chalupa, Fík, Ryneš 0:2 (3:10, 7:10)
Sýs, Dráždil - Matějka, Vondrášek 0:2 (8:10, 5:10)
Vít O. - Chalupa 0:2 (10:9, 10:9)
Vít O., Zlatohlávek, Brehm - Musil, Matějka, Vondrášek 2:0 (10:7, 10:8)
Vít P., Sýs, Dráždil - Chalupa, Fík, Ryneš 0:2 (9:10, 7:10)
Vít O., Vít P. - Chalupa, Fík 2:0 (10:5, 10:7)
Zlatohlávek, Brehm - Musil, Ryneš 0:2 (4:10, 7:10)
(žatečtí nohejbalisté jsou uvedení jako první)

P. Vít