Jako na houpačce to vypadá v nohejbalové baště regionu – v Žatci. Tamní celek pravidelně nastupoval v české nejvyšší soutěži, v extralize. V poslední době ale přišla hubená léta – tým se potácí mezi extraligou a 1. ligou. Jeden rok postoupí, druhý zase spadne.

Stejné je to i letos. Po roce v extralize v Žatci zase hrají 1. ligu. Ale mají nakročeno k návratu do nejvyšší české soutěže.

Tři ze čtyř

Na úvod soutěže se Žatci daří, ze čtyř utkání tři vyhrál. O víkendu žatečtí nohejbalisté vyrazili na Moravu. V sobotu „přejeli" Modřice u Brna na jejich hřišti jasně 6:0, v neděli 30. dubna hráli v Přerově. Tam se už tolik nedařilo a utkání skončilo 5:5. Pro Žatec je to první bodová ztráta v sezoně.

„V Modřicích nás domácí ani v jednom zápase nedokázali přehrát. Pouze jedna dvojice se hrála na tři sety, ostatní zápasy byly poměrně jednoznačné pro nás. V Přerově šlo o vyrovnané utkání, ve kterém se nám moc nedařilo. Soupeř zahrál velmi dobře a po zásluze si uhrál bod," okomentoval Petr Vít, vedoucí žateckého družstva.

Ten patří se svým bratrem Ondřejem Vítem k základním kamenům žatecké sestavy. Ondra loni vybojoval dvě zlaté medaile na mistrovství světa, jež se konalo v Brně.

Tabulka nohejbaluZdroj: Deník