Čtvrté místo patří po poslední výhře v Modřicích žateckým extraligovým nohejbalistům. Na příštího soupeře, Karlovy Vary, ztrácí jediný bod, hráči z lázní jsou prozatím na stříbrné příčce.

„Tentokrát můžeme být spokojení. Dařilo se všem a štěstí v koncovkách se přiklonilo na naší stranu,“ byl po vítězném duelu rád Karel Jančík, trenér žateckého týmu.

Při výjezdu do Modřic se přitom musel kouč obejít bez Dráždila a Škabrouda, ale ani domácí nebyli kompletní. První se na hřišti ukázali bratři Tirpáci a pohodlně zvítězili 2:0. I ve druhé dvojici si Ondřej Vít s Pecinou poradili hladce s Pelikánem a Rosenberkem.

Modřice získaly první bod ve trojicích, když formace ve složení O. Vít, Brehm a Josef Tirpák nenašla recept na dobře hrající Pospíšila, Rosenberka a Mullera. Druhá trojice přinesla dramatický duel o jehož osudu rozhodl až poslední možný míč třetího setu. Radovala se nakonec žatecká trojice P. Vít, Pecina a Voldřich. I třetí dvojice byly hodně vyrovnané, Voldřich s Petrem Vítem ale opět vybojovali body pro Žatec, který už vedl 4:1. Pátý bod přidal v singlu Onřej Vít, když porazil 2:0 Kopa. V odvetných trojicích se dvakrát ale radovali domácí, kteří tak snížili na 3:5, šestý bod pro Žatec a pečeť vítězství dali nakonec O. Vít s Pecinou výhrou 2:1 nad Kopem a Mullerem.

Modřice – Žatec 3:6


Sestava Žatce: O. Vít, Pecina, Voldřich, Jan Tirpák, Josef Tirpák, P. Vít, Brehm

(pv, hd)