Nohejbalisté Žatce prohráli ve třetím zápase za sebou a pomalu se jim začíná vzdalovat 4. místo v extraligové tabulce zajišťující účast v play off. Tentokrát o víkendu nestačili na Karlovy Vary.

Žateckým v K. Varech chyběli zranění Brehm a Tirpák a pracovně vytížený Jančík. Hrálo se za stálého mrholení na hranici regulérnosti.

V první dvojce žatečtí nohejbalisté Pecina s Ondřejem Vítem prohráli s elitním deblem domácích Vanke a Babka 1:2. Do druhé dvojice nastoupili Kokštein s J. Medkem a v žateckých barvách Dráždil s Petrem Vítem. Bylo to vyrovnané utkání, kde hosté podlehli v každém setu o jediný míč. Do trojic se elitní domácí trojici Vanke, Medek M., Kokštein postavili O. Vít, Sýs a Marek Pertlík. Do poloviny setů se hosté drželi, ale poté se projevila útočná síla domácích. Do druhých trojic šli za domácí Medek J., Bíbr, Chytra (Babka) proti elitní formaci hostů Pecina, Dráždil, P. Vít. Utkání přineslo žatecké první vítězství 2:1 na sety.

Ve třetí dvojici se poprvé v sezoně představil Pertlík po boku Sýse proti domácí dvojici Bíbr, Medek M. Sympatické vystoupení Pertlíka ale nestačilo na sehraný domácí debl a Žatečtí podlehli 0:2. V singlu si O.Vít snadno poradil s Babkou. Za stavu 4:2 pro domácí začaly odvetné trojice. Když po boji podlehla Pecinova trojice ve třetím setu Vankeho trojici, měli už domácí tabulkový bod v kapse. V posledním utkání dne podlehla trojice O. Víta té Medkově a bylo hotovo. Domácí zvítězili 6:2.

Přes výrazné oslabení žatecký tým podal zlepšený výkon oproti minulému utkání v Českém Brodě.

Karlovy Vary - Žatec 6:2

V 9. kole nastoupí Žatec v sobotu 18. května od 14 hodin doma proti několikanásobnému mistrovi ČR Modřicím.

Tabulka nohejbalové extraligy

Ondřej Vít
Petr Kinšt