Nováček nejvyšší soutěže národních házenkářů ze Žatce figuruje po pěti kolech na osmé pozici. Má dvě výhry a tři prohry, jedna přitom byla hodně těsná. Naposledy podlehla Šroubárna jednomu z favoritů první ligy, Nýřany přehrály domácí Žatec o šest branek – 21:27.

„I když přijely Nýřany bez několika hráčů základní sestavy, pořád je to celek, který hraje první ligu padesát let a minulou sezonu byl ve finále play off. Začátek zápasu byl vyrovnaný, oba útoky se dostávaly do tempa pomaleji, na každé straně bylo vidět několik zbytečných ztrát. První poločas jsme ještě drželi s hosty tempo, dokázali jsme se prosazovat a celý zápas byl otevřený, ačkoliv skončil s mírným náskokem hostí,“ viděl první půli proti Nýřanům žatecký tahoun Daniel Nociar.

Po poločase 10:12 ale hosté ve druhé části zabrali. „Ve druhém poločase hosté pomalu ale jistě navyšovali svůj náskok. V útočné hře se dostali do herní pohody a bez problémů se prosazovali. Zlomový moment nastal zhruba ve 45. minutě, kdy obrana vybojovala dva míče za sebou a my jsme v útoku nedokázali proměnit nabídnuté šance na vyrovnání. V prvním případě nám rozhodčí po vstřelené brance odpískal přešlap a ve druhém jsme neproměnili šestimetrový hod. Konečný výsledek je jednoznačný, hosté dokázali své kvality a zaslouženě vyhráli. Nám chybí ještě více zkušeností na obou stranách hřiště,“ hodnotil Nociar. Žatec nakonec prohrál 21:27.

Nejlepším střelcem Žatce v duelu byl Pavel Sýkora s deseti zásahy, devět jich přidal Daniel Nociar.

Muži Žatce píší teprve druhý zápas do kroniky nejvyšší soutěže. Předloni se tam probojovali, bez zkušeností ale elitu zase rychle opustili, nedařilo se jim. Loni ale opět druhou ligu vyhráli a vrátili se do první. A už rozhodně nehrají „druhé housle“. Po pěti kolech jsou na osmém místě, mají čtyři body za dvě výhry, na kontě mají ale také tři ztráty. Žatec prohrál s lídrem tabulky z Plzně 16:24, těsně s Opatovicemi 16:18 a nyní s Nýřany.

Naopak výhru slavila Šroubárna v duelu s nyní posledními Nezvěsticemi na úvod soutěže (22:19) a proti Podlázkám 24:22.

V dalším kole jede Žatec na hřiště čtvrtých Přeštic, ty prozatím třikrát vyhrály, jednou remizovaly a jednou prohrály.

Žatec - Nýřany 21:27 (10:12)

Sestava (branky) Žatce: Š. Horník, Duda – P. Nociar, Fungáč, Habr, Beldík, Pavlas – D. Nociar (9), Sýkora (10), Janák (1), Antol (1)