Že jsou Louny cyklokrosařskou baštou, dokázaly opět celé republice při úvodním závodě národního poháru ve Slaném. Do terénu vyrazilo patnáct lounských nadějí. Nejlépe se vedlo Adamu Seemanovi, mezi žáky dojel pátý.

Seeman ale mohl slavit i medaili, nebýt velkého zaváhání na startu premiérového klání letošní sezony. Z první řady se mladá lounská naděje po startovním výstřelu propadla až na takřka neuvěřitelnou 24. pozici.

Úvodní závod národního poháru cyklokrosařů se jel ve Slaném. Martina Mikulášková dojela devátá.
Špatný start, pád. Mikulášková vstoupila do terénu devítkou

Jenže pak Adam Seeman ukázal, že formu má výbornou a rychle se propracovával na lepší místa, mnohem blíž čelu závodu. Na konci prvního kola už byl šestnáctý, pak devátý, do cíle dojížděl, po výborné stíhací jízdě, na 5. místě. A nebýt zaváhání na startu, mohl určitě bojovat i s nejlepšími. Jeho výkon je velkým příslibem. Za vítězným Müllerem zaostal nakonec o 43 vteřin.

Zkušenosti sbírali i další

V lounském dresu do žákovské kategorie vyrazilo ale i dalších šest nadějí, někteří do cyklokrosařského terénu nakoukly vůbec poprvé. Jan Kruliš dojel na 51. pozici, hned za ním byl Jan Hezina, 55. projel cílem Jiří Zedník. Na 60. místě byl Matyáš Nováček, na 61. Jan Pígl a na 62. pozici Václav Parma.

Do bojů ve Slaném zasáhli také čtyři lounští kadeti. Třinácté místo vybojovala další nová posila Pavel Jindřich, šestnáctý projel cílem David Červíček, jenž startoval až z poslední řady.

Darina Gažiová se narodila 25. září 2017 v 6.01 hodin mamince Emilii Gažiové ze Žatce. Vážila 2960 gramů a měřila 46 centimetrů.
Vítáme vás na světě! Nově narozená miminka v okrese Louny

Drobný závodník předváděl nadějné výkony už mezi žáky, uvidíme, jak se mu bude dařit po přestupu do starší kategorie. Vojtěch Čížek byl na 27. pozici, Milan Hezina na 35. místě.

Mezi kadetkami a žákyněmi měly Louny tři zástupkyně. Nejlépe dojela na 20. místě Tereza Prošková, 22. byla Barbora Parmová a 30. Hanka Runtová.

Lukáš Runt mezi juniory projel cílem na 24. místě, na vítězného Jakuba Schierla ztratil 4:49 minuty. 

Ilustrační foto.
Karolína Plíšková je znovu královnou es, letos už jich má více než čtyři sta