Po konzultaci mezi ETRA, místním pořadatelem ADAC Mittlerhein a FIA bylo rozhodnuto, že kvůli následkům silného deště, povodním a z bezpečnostních důvodů nebude možné na Nürburgringu uspořádat závod FIA Mistrovství Evropy tahačů, který byl naplánován na víkend 17. a 18. července 2021.

„Jsme svědky bezprecedentního vývoje situace ve spolkové zemi Porýní-Falc a vidět následky silných dešťů a povodní je opravdu srdcervoucí,“ řekl Rolf Werner, generální ředitel společnosti ETRA. „Kvůli těmto bezprecedentním okolnostem nebude možné o víkendu uspořádat Velkou cenu tahačů. V myšlenkách jsme s těmi, které záplavy postihly. Hasiči a záchranáři odvádějí v této mimořádně obtížné situaci neuvěřitelnou práci,“ dodal.

Odložení evropského šampionátu se samozřejmě dotklo i roudnické stáje Buggyra Racing. „Chápeme, že ztráty na životech a zranění lidé jdou daleko důležitější, než naše závody. Přesto nás to hodně mrzí, rádi bychom podpořili všechny, kdo má v Německu s povodněmi trable,“ nechal se slyšet Adam Lacko, jezdec Buggyry.

„Důvod je jasný. Lidé, co se závod obsluhují, měli úplně jiné starosti. Rozhodnutí bylo absolutně jednoduché. Jednáme ještě o tom, zda nebude možný nějaký alternativní termín závodu v Německu. Ale aktuálně to není na pořadu dne,“ sdělil Jan Kalivoda, šéf komunikace Buggyra Racing.

„Je hrozné, co se tam stalo. Sledovali jsme to, zrušení závodu nás vlastně nepřekvapilo. Musíme se s danou situací smířit,“ dodal Jan Kalivoda.

Další závody okruhových tahačů FIA European Truck Racing Championship se budou na konci srpna (27. – 29.) konat v Mostě. „Tímto zveme všechny diváky na mostecký okruh, aby nám zafandili. Těšíme se,“ dodal Lacko.