O víkendu se pojede pátý závod z celkových osmi závodů Offroad maratonů, a to v Trstěnicích u Mariánských Lázní. Již tradičně se zúčastní i chlumčanská posádka Option 4x4 Offroad Sport se svým jasně žlutým speciálem Mitsubishi Pajero 3,5i a v kompletním složení – P. Dvořák, M. Dvořák, P. Filipec, T. Smetana, K. Volfová, J. Emingr.

Jelikož se jedná o jediný prázdninový závod, tak je obohacen o spoustu netradičních akcí, ať už jde o doplňující závod dětských motorek a čtyřkolek nebo zcela jedinečný noční závod offroadových speciálů. V chlumčanském týmu již vrcholí přípravy na tento závod, na který chce být tým připraven co nejlépe.

Proto se Option 4x4 vydal v sobotu 11. srpna na motocrossovou trať do Ředhoště, kde svůj speciál testoval. „Na test bylo ideální počasí a auto funguje perfektně. Neznamená to, že bychom naložili auto a odjeli na závody, musí se ještě celé překontrolovat a upravit některé drobnosti. Tohle byl vlastně náš první test s nově upraveným vozem. Z důvodu stability vozu jsme posadili rám motoru o trochu níž, čímž jsme asi přišli o přezdívku Nosorožec,“ řekl Petr Dvořák, člen týmu.

Závodní program v Trstěnicích bude jistě obohacen o velmi dobré občerstvení, půjčování čtyřkolek pro veřejnost atd. Option 4x4 Offroad Sport velice rád přivítá ve svém zázemí offroadové nadšence z Lounska.