Do Litvínova vyrazilo šestnáct žateckých plavců na oblastní přebory ročníků 1999 a mladších. Závody byly zároveň nominačními na Pohár ČR, který se na začátku prosince bude konat v Domažlicích.

V ročníku 1999 se nejvíce dařilo Dominiku Červenkovi, který opět předvedl výborné výkony, a to hlavně v jeho oblíbených prsařských disciplínách, kde s přehledem zvítězil. Další vítězství přidal na 200 m polohový závod, 2. místo vybojoval na 100 m polohový závod a 3. místo na 400 m volným způsobem. Martin Filek si nejlépe vedl v motýlkářských disciplínách, kde na trati 50 i 100 m vybojoval shodně druhá místa. Bára Červenková si dokázala ve všech svých šesti startech zlepšit svoje osobní maxima, dařilo se jí hlavně v disciplínách 200 m polohový závod a 200 m volným způsobem, kde se umístila na 2. místě, na polovičních tratích skončila dvakrát na 3. místě. Pavla Barochová se na padesátce volným způsobem umístila na bronzové příčce.

Z plavců ročníku 2000 si nejlépe vedl Filip Mach, který potvrdil svoji všestrannost, téměř ve všech svých startech si zlepšil svoje osobní rekordy a dokázal třikrát zvítězit a třikrát se umístil na 2. místě. Jakub Seifert zvítězil na 100 m volným způsobem, bronzovou příčku přidal na 400 m. Dvě bronzové pozice obsadil i Slavoj Sklenička. Štěpán Henrych si zlepšil svůj osobní rekord na trati 100 m znak a vybojoval 2. místo. Z děvčat se dařilo Ráchel Pabiánové, dvakrát zvítězila, třikrát se umístila na stříbrné příčce a jednou na bronzové.

Z nejmladších zástupců Žatce se nejlépe vedlo Elle Pohoriljak, která dvakrát zvítězila a přidala ještě dvě stříbrná umístění. Radana Halvátová vybojovala bronzovou medaili na 50 m volným způsobem, v ostatních disciplínách skončila vždy v první desítce.

(jk)