V bazénu na Slovanech pokračoval seriál Českého poháru Plzeňskými sprinty za účasti předních českých plavců.

Žatecký oddíl vyslal do Plzně Tomáše Plevka a Davida Urbana jen na krátké sprinty. Tomáš nejprve na 50 m znak obsadil 11. místo, na 50 m motýlkem skončil třetí s postupem do finále a na 50 m volným zp. obsadil 5. místo opět s finálovou účasti.

Starší žák David Urban úspěšně soupeřil s plavci i o několik let staršími a dokázal si ve všech svých třech startech zlepšit osobní rekordy. Na 50 m znak (30.17 s) skončil na 33. místě. Na 50 m motýlek (28.48 s) byl 35. Ve své nejlepší disciplíně 50 m v. zp. David zabojoval a časem 25.39 se přiblížil k nejlepší dvacítce a skončil na 23. místě. Oba jeho časy na 50 m jsou v současné době nejlepšími výkony v celé ČR ročníků 1995.

Tomáš Plevko se nakonec, díky odhlášce jednoho z před ním se umístivších plavců, dostal i na 50m znak do finále. V něm zaplaval jen průměrný čas a skončil na 10.místě.

Všechno své soustředění, ale směroval na trať 50 m motýlkem. V něm hned po startu vyrazil jako blesk a k překvapení všech v něm zvítězil ve skvělém čase a novém osobním rekordu 24.43 s. Po tomto úspěchu nastoupil v naprostém uklidnění na 50 volným způsobem a v něm opět exceloval. Zaplaval naprosto fantastický čas 22.88 s a opět s přehledem zvítězil.

Svými výkony si Tomáš upevnil celkové 2. místo v průběžném pořadí Českého poháru a dokonce se přiblížil na pár bodů za dosud vedoucího Patrika Davídka z Plzně.

(jk)