Na závody do Zlína odcestoval Plevko jako jediný zástupce žateckého plaveckého oddílu. Jeho naděje však už před startem Mistrovství České republiky juniorů v plavání byly obrovské. Na závody dorazilo dvě stě padesát nejlepších plavců z 85 oddílů z celé České republiky. Plavalo se v padesátimetrovém bazénu a starší junioři se tam dokonce mohli kvalifikovat na mistrovství Evropy juniorů.

Tomáš Plevko se kvalifikoval celkem do dvou závodů, na 50 a 100 metrů volným způsobem. Každý závod se plaval na několik rozplaveb a osm plavců s nejlepším časem postupovalo do finále. Plevko se nejprve představil na volné padesátce. Plaval ve třetí rozplavbě, kterou suverénně vyhrál časem 24,9 vteřiny, což byl jeho osobní rekord a také druhý nejlepší čas v rozplavbách. Už tento výkon naznačil výbornou formu žateckého plavce.

Do finále se však kvalifikoval také největší Tomášův soupeř Michal Ledl z Prahy, který kraluje českým juniorským plaveckým tabulkám. Ve finále, které probíhalo v nádherné atmosféře, bojoval Plevko těsně vedle Ledla. Vyrovnaný souboj, o jehož vítězi musela rozhodnout až elektronická časomíra, nakonec vyhrál Michal Ledl, když Plevka předčil o pouhých devět setin sekundy. Michal Ledl navíc zlepšil rekord mistrovství republiky, i Tomáš Plevko si opět zlepšil své osobní maximum na 24,71 vteřiny.

Druhý den mistrovství nastoupil Plevko na trať sto metrů volným způsobem. Plaval hned v první kvalifikační rozplavbě, kterou s přehledem vyhrál a měl tak čas sbírat síly na finále a sledovat své soupeře. Nakonec měl žatecký mladý plavec v rozplavbách nejlepší čas, a protože se této disciplíny nezúčastnil Ledl, stal se favoritem závodu. Při startu finálového závodu na sto metrů volným způsobem celá zlínská plavecká hala jakoby explodovala a diváci nadšeně hnali všechny borce kupředu.

Tomáš Plevko výborně odstartoval a vydal se tak vstříc svému zatím největšímu úspěchu. Oděný v celotělové plavecké kombinéze plaval famózně, když jeho soupeři zrychlili, zařadil Tomáš ještě vyšší rychlostní stupeň. V cíli byl nakonec Tomáš Plevko první a časem 54,59 vteřiny tak získal svůj první titul Mistra České republiky. Tento čas znamenal pro ambiciózního sportovce navíc nový osobní rekord na této trati a také nominaci do reprezentačního týmu České republiky. Pro Tomáše Plevka tak začíná období tvrdé přípravy, kromě reprezentačních povinností se zúčastní ještě mistrovství republiky dospělých.