Osmá na ME, dvanáctá na MS, sedmadvacátá na olympiádě, zlatá u nás. Navíc loni žatecká motýlkářka celkem desetkrát posunula národní maximum. Skvělá sezona. A jaká bude ta letošní? Obrovská naděje českého plavání se rozpovídala pro Deník.

Sezona v dlouhých bazénech už klepe na dveře. Kde aktuálně trápíte tělo?
Připravuji se teď na Kanárských ostrovech, jsem tu na týdenním soustředění, máme tu k dispozici padesátimetrový bazén, skvělé podmínky.

Asi to není žádná „opalovačka“ a nakupování?
To určitě ne (směje se). Naplavat máme přes padesát kilometrů, plus každý den posilovna.

Příprava je v plném proudu, jsou nějaké změny proti minulým letům?
Připravuje mě pořád v Žatci trenér Karel Urban. Změny? Přidali jsme víc posilovny a chceme jezdit víc na závody do zahraničí.

Do zahraničí? Kvůli konkurenci, kterou u nás nemáte? Budete letos více „létat“ po Evropě?
Ano, přesně tak. U nás nemám teď aktuálně na svých tratích pořádně s kým závodit. A pokud se chci posunout, musím se měřit s lepší konkurencí.

Uvidí vás vůbec fanoušci letos v Čechách?
Moc závodů u nás mít nebudu. Ale v dubnu bych měla být v Pardubicích.

Kdy vás čekají první závody?
Na začátku března v Berlíně. Už jsem tam loni byla, líbilo se mi tam, plavala jsem tam dobře. Bude to první šance splnit limit na mistrovství světa a na nějaký slušný čas. Pak pojedu do Švédska.

Vrcholem sezony pak bude světový šampionát v Budapešti. S čím budete spokojená?
Asi s osobním rekordem a skvělé by bylo semifinále.

A co finále?
Finále tam bude hodně moc těžké. Ale určitě budu bojovat o co nejlepší umístění, motivaci mám. A když tam zaplavu zase nějaké osobní rekordy, bude to fajn (usmívá se).

A bude po šampionátu zase nějaká odměna? Po olympiádě byl guláš, po mistrovství světa loni vanilkové rohlíčky, obojí od maminky. Už máte něco vymyšleného?
Zatím vůbec. Ale určitě během sezony něco vymyslím. Když teď zase skoro nic nemůžu, na něco určitě chuť dostanu. Na nějakou fakt velkou pras… (směje se), ale jen jako odměnu.

A vůbec. Jaké byly rohlíčky o Vánocích?
Úplně dokonalé. Moc jich ale nebylo, jen dva dny o Vánoce. A raději jsem hned šla na trénink, spálit to.

Připomeňte si: Miluji vanilkové rohlíčky, těší se na Vánoce Svěcená

Jak hodnotíte s odstupem loňskou skvělou sezonu? Byla jste osmá na ME, dvanáctá na MS, podívala jste se na vysněnou olympiádu.
Sezonu hodnotím velmi pozitivně. Nabrala jsem hodně zkušeností, to pro mě hodně znamená. Zlepšila jsem se. Výsledky jsou pro mě taky super, takže opravdu dobrá sezona podle mého.

Loni jste zase posunula osobní a národní rekordy. A o hodně. Kam se chcete posunout letos?
Ráda bych ještě o dvě desetiny lépe. Uvidíme, větší cíl si zatím dávat nebudu.

Děkuji za rozhovor.