V sobotu 24. dubna se konala Jarní cena Prahy v krásném bazénu Podolí. Celkem se závodu zúčastnilo 29 oddílů z České a Slovenské republiky. Závod byl skvěle obsazen a už pouhá účast znamenala pro žatecký oddíl malý úspěch.

Z žateckého oddílu se nominovalo celkem 10 elitních plavců. David Iška a Jan Polončík se ve svých startech umístili ve třetí a čtvrté desítce. Každý si zaplaval jeden osobní rekord. Kristýna Štrancová a Thomas Buhl se již dostali mezi prvních dvacet plavců. Thomas byl nejlépe 13. na trati 100 m prsa. Kristýna pak 16. na 50 m volným způsobem.

Klára Zvěřinová se nejlépe umístila na 7. místě v závodě na 200 m prsa a na 9. místě na 100 m prsa. Lucii Urbanové se nejvíce dařilo na 50 m znak, kde obsadila pěkné 7. místo v čase 0:41.98. Hana Eichelmanová se na stejné trati umístila ještě o 2 stupínky výše a skončila pátá ve svém osobním rekordu 0:37.47.

Katka podala fantastický výkon

Kateřina Iblová si dvakrát zlepšila osobní maximum. Na trati 50 m znak to bylo o více než 1.50 s. Díky tomuto zlepšení vybojovala vynikající 1. místo, když porazila všechny, i o rok starší, soupeřky. Katka podala naprosto fantastický výkon a vítězství na těchto prestižních závodech je pro oddíl velkou odměnou.

Tomáš Plevko pro změnu exceloval ve své nejlepší disciplíně - kraulu. Nejprve na trati 50 m zaplaval čas 0:25.14 a obsadil výborné 2. místo. V odpoledním závodě naprosto deklasoval své soupeře v disciplíně 100 m volný způsob a dokázal časem: 0:55.50 zvítězit téměř o metr a půl.

Pět zlatých a jedna stříbrná navrch

Posledním žateckým zástupcem byl v Praze David Urban. Od Davida tým i přes velkou konkurenci očekával vysoká umístění, protože tento rok plave velmi dobře a vylepšuje celorepublikové plavecké tabulky své kategorie. David potvrdil výbornou formu a neskutečný plavecký talent, protože dokázal všech šest svých startů "přetavit" v medaile. Získal senzačních 5 zlatých a 1 stříbrnou.

V závodě na 200 m volným způsobem zvítězil v čase 2:23.51 což v přepočtu podle bodovacích tabulek činí 402 bodů. Tímto výkonem získal David pohár pro nejlepšího mladšího žáka celé Jarní ceny. Účast a výsledky žateckých plavců na prestižních závodech dokazují, že se v Žatci rodí mimořádné plavecké osobnosti.