Žatečtí plavci začali novou sezónu v chomutovském bazénu na místní Velké ceně. V rámci závodu se plavala i plavecká exhibice, na které se představila většina českých plaveckých olympioniků a to i včetně žatecké Lucie Svěcené.

Lucka zároveň plavala i pětkrát v individuálním startu a dokázala dvakrát zvítězit, jednou skončila na 3. místě a dvakrát na 4. místě. Za zmínku stojí, že nejkratší kraulový sprint na 50 metrů plavala motýlkem a i přesto skončila jen o jednu setinu za medailí na 4. místě.

Dalším žateckým elitním plavcem byl v Chomutově David Urban, který se dvakrát umístil na stupních vítězů. Na 50 metrů volným způsobem skončil na 3. místě a na královské stovce vybojoval stříbrnou medaili.

Marie Hnízdilová, česká juniorská reprezentantka, opět nenechala nikoho na pochybách, že znak je její doménou a s přehledem vyhrála na 50, 100 i 200 m znakem. K tomu ještě přidala 3. místo na 200 metrů volným způsobem.

V Chomutově žatecký oddíl měl celkem 11 dorostenců a z nich se nejvíce dařilo Dominiku Červenkovi, který vybojoval na 100 a 200 metrů prsa shodně 2. místo. Další medaili přidala ještě Ella Pohoriljak na 100 metrů znak.

Ostatní plavci si i přesto, že se jednalo o úvodní závod sezony, dokázali ve velkém počtu zlepšit osobní rekordy a některým jen těsně unikla medailová umístění - například Filip Mach, Stanislav Voráč, Veronika Seifertová, Světlana Vavríková a Radana Halvátová.

Karel Urban