Závodu se zúčastnily celkem tři oddíly - Chemička Ústí, PK Lovosice a SK Jazzmani Žatec. Jelikož je tento závod brán ze strany Žateckých spíše jen jako přípravný, zúčastnili se ho většinou mladší a noví plavci, a nebo ti, kteří se na jiné závody v tomto období nekvalifikovali.

Poprvé si na opravdových závodech zaplavali Kamila Sochorovská, Jan Řimnáč, Sandra Kottová a Petra Distlová. Prvně jmenované Sochorovské se vedlo nejlépe a na 50m znak se dokázala prosadit na 3.místo. Z ostatních plavců je třeba vyzdvihnout výkon Antonína Svěceného, který ve všech svých třech startech dokázal zvítězit. Kateřina Zumrová, Kristýna Štrancová, Lucie Svěcená, Thomas Buhl, Pavla Barochová, Tomáš Svoboda, Dominik Červinka, Filip Urban, Markéta Celbová, Barbora Červenková a Kateřina Kozáková se dokázali umístit ve všech svých startech mezi prvními třemi.

Velmi pěkně se představili také Marek Koutník, Tomáš Urban a Štěpán Henrych, kteří bojovali se starší kategorií a přesto se ve všech závodech dokázali dostat do první desítky. Vzhledem k velkému počtu překonaných osobních rekordů splnily závody v Lovosicích očekávání a byly pro některé plavce poslední kvalitní přípravou na nadcházejí krajské přebory.