I když byl měsíc nemocný a do terénu se vrátil teprve před dvěma týdny, potvrdil v Milovicích lounský žák Adam Seeman, že za pár dní bude jedním ze spolufavoritů mistrovství republiky cyklokrosařů. V Milovicích vybojoval bronz, kadetka Tereza Prošková dojela na 16. pozici, kadet Pavel Jindřich byl v cíli 12., jeho kolega David Červíček dojel na 14. místě.

Seeman před týdnem v Čáslavi vybojoval stříbro, nyní v Milovicích bral bronz. Za vítězným Mirkem Müllerem zaostal o 21 vteřin. Lounský žák tak opět potvrdil, že bude velkou nadějí na blížícím se republikovém šampionátu. Vždyť v sedmi závodech, kterých se letos zúčastnil, dokázal vždy dojet mezi prvními pěti. Dvakrát bral bronz, jednou stříbro.

Adventní běh v Žatci.
OBRAZEM: Stovky běžců vyrazily do historických žateckých kulis

V sezoně ale Seemana přibrzdila nemoc, na tratích se opět objevuje teprve dva týdny, předtím měl měsíc zdravotní potíže.

„V Kolíně jsou dlouhé rovinky, je otázka, jak se s tím popere. Tam může fyzička chybět. Musí dobře odstartovat, to bude základ úspěchu. Pokud mu to vyjde, bude snad bojovat v první pětici. Ale uvidíme, jak ho potrápila nemoc,“ doufá v dobrý výsledek v Kolíně, kde se už brzy mistrovství republiky mládeže pojede, lounský kouč Milan Chrobák.

Daří se i Proškové

O desítku by v Kolíně mohla bojovat také mladičká lounská kadetka Tereza Prošková. Ta v Milovicích dojela na 16. pozici. V sezoně už ale dokázala cílem projet sedmá, osmá a devátá.

Na dvanáctém místě byl v Milovicích kadet Pavel Jindřich, čtrnáctý pak David Červíček. Oba jezdí v této kategorii prvním rokem.

Jindřich byl na podzim dvakrát jedenáctý, dvakrát dvanáctý. Červíček zaznamenal nejlepší umístění v Uničově, byl tam dvanáctý. Také oni mohou v Kolíně zasáhnout do bojů o první desítku.

Lounský střelec Michal Lesniak
Žebříčkům střelců z regionu kralují po podzimu Lesniak a Klinec