Jako malý kluk jezdil s tatínkem na chalupu na Podbořansku. Už tehdy miloval cyklokros. A tak se, i když trvale bydlel v Holandsku, přidal do fanklubu podbořanského Kamila Ausbuhera, juniorského mistra světa, vítěze závodu světového poháru a pozdějšího skvělého českého reprezentanta. Léta plynula, Ausbuher už nejezdí, naopak v terénu řádí Kopecký. A skvěle. Fanklub nyní fandí jemu a slaví i Kopeckého úspěchy. Nedávno sportovní nadšenci z Podbořanska slavili evropské stříbro, nyní i stříbro světové.

Kopecký byl na MS ve Valkenburgu v kategorii juniorů jedním z velkých favoritů, vyhrál některé světové poháry, hlavně ale celkovou klasifikaci. Na těžké holandské trati se postupně propracoval do špičky a v hlubokém bahně spoluudával tempo. Věřil si, sil měl dost, forma byla také skvěle načasována. Vše si na špičce pečlivě hlídal, útočil…

Anna Trnková přivezla z mistrovství ČR v twirlingu čtyři medaile
Anna Trnková přivezla z mistrovství ČR v twirlingu další čtyři medaile

Když ale chtěl v posledním kole definitivně zaútočit na zlato, atakovat později vítězného Brita Tulleta, zradila ho technika. „Do posledního kola jsem šel s taktikou, kdy jsem chtěl zaútočit hned na začátku. Jenže mi spadl řetěz. Bohužel mi ujel o dvanáct sekund. Pak jsem to ještě zkoušel, ale už jsem viděl, že se to nepovede,“ vysvětloval po závodě médiím Kopecký, proč nakonec v boji o zlato prohrál.

Myslel na vítězství

V závodě bylo vidět, že je při chuti, v souboji s Tulletem vypadal velmi dobře, na vítězství měl velkou šanci. Nakonec ale bral stříbro. „Troufal bych si na vítězství. Nebudu říkat, že mě to nemrzí. Mrzí mě to a jsem trochu zklamaný, protože jsem na vítězství měl. Ale i druhé místo z takového závodu je krásné,“ pokračoval mladičký Čech, který ale trvale žije v Holandsku.

Horní řada zleva: Ondřej Baštýř, Vojtěch Sýs, Jakub Sýs, Vítězslav Hankocy, Petr Klinec, Jan Stránský. Dolní řada: Jan Zimola, Filip Klinec, Ondřej Smékal a Richard Zelinka.
Slavoj vyhrál turnaj v Německu, Baštýř a Klinec získali ocenění