I když v plné přípravě je Martina Mikulášková po zdravotních obtížích teprve měsíc, čekala určitě při premiéře v terénu lepší výsledek. Jenže… Tvrdý pád a zaváhání na startu ji o posun ve výsledkové listině úvodního závodu národního poháru cyklokrosařů ve Slaném připravily. Triumfovala Pavla Havlíková, lounská odchovankyně přijela do cíle až devátá.

Cyklokrosařka Mikulášková zaváhala už v úvodu závodu ve Slaném. Tradičně nepovedený měla start, z první řady se propadla až na 13. pozici. V prvním kole se ale rychle na terén opět viditelně natěšená trojnásobná česká šampionka posouvala kupředu. Mezitím už ale suverénně odjížděla zbytku startovního pole Pavla Havlíková, která nakonec bez problémů zvítězila.

Čtvrtý ročník ovocnářské výstavy v Křížově vile v Žatci
OBRAZEM: V Křížově vile se blýskalo krásné podzimní ovoce

Ve druhém kole se lounská odchovankyně posunula na čtvrtou pozici, ale ne na dlouho. Technické zaváhání ji stálo opět propad na sedmé místo. V dalším průběhu to bylo jako na houpačce, pohybovala se od pátého do sedmého místa. Mikulášková získávala na dlouhých rovinkách, naopak ztrácela ve výjezdech a krátkých technických pasážích.

Důvod? Není natrénováno. Po loňské protrápené a nepovedené sezoně přišla pro Mikuláškovou totiž na začátku přípravy další rána. Nemohla skoro vůbec trénovat, měla vleklé zdravotní potíže. Až během léta se přišlo na to, že noha bolí od obratle a začala léčba. V plné přípravě je tak Martina Mikulášková teprve měsíc. Věří ale, že se její forma bude zlepšovat a že opět může soupeřit se špičkou.

Tvrdý pád v závěru

A když už ve Slaném Mikulášková opět atakovala o něco lepší umístění, přišel při nájezdu do posledního kola tvrdý pád. Cyklokrosařka, která dokázala v minulosti dojet 2. na ME, 11. na MS a být 6. ve světovém poháru, se ze země dlouho zvedala a mezitím ji předjelo několik dalších závodnic. V posledním kole už se pak dopředu neposunula a dojela na deváté pozici. 

Noční běh. Ilustrační foto
Do nového závodu v Žatci se zapojilo 111 běžců, z nich 65 vyrazilo do tmy