Regionální Deník přináší další díl projektu krajské organizace České unie sportu v Ústeckém kraji. Ve spolupráci s Deníkem každý měsíc vyhlašuje nejlepší sportovkyni či sportovce Ústeckého kraje. Cílem je prohloubit provázanost sportu a jednotlivých měst.

Nyní přinášíme nominaci ze sedmi okresů kraje za měsíc listopad. Hlasovat mohou i čtenáři - pouze prostřednictvím webu, a to nejpozději do soboty 7. prosince.

Kromě čtenářských hlasů rozhodnou o vítězi sportovní redaktoři Deníku, zástupci okresních sdružení České unie sportu, která anketu pořádá, dále předseda a místopředseda Sportovní komise a starostové a primátoři měst.

Adéla Citová
Třetí titul? Určitě to zkusím, usmívá se dvojnásobná mistryně světa Adéla Citová

Nominovaní za listopad:

Lenka Königová (Judo Děčín, judo)
Děčínská hvězda veteránského juda má na svém kontě další skvělý úspěch. V marocké Marrákeši vybojovala titul světové šampionky v kategorii Masters. 

Robin Kočí (TJ VTŽ Chomutov, vzpírání)
Na mistrovství České republiky vzpěračů do třinácti let se dařilo chomutovskému Robinovi Kočímu, který v Bohumíně vybojoval titul mistra České republiky.

Sahara Vědomice (fotbal)
Ženský fotbalový tým Vědomic se po roční přestávce vrátil na fotbalovou mapu a hned předvádí parádní výkony. Svěřenkyně nového trenéra Romana Zeisla během celého podzimu nepoznaly v divizi hořkost porážky, své galapředstavení korunovaly v listopadu. Po zakončení podzimní části Divize A vyřadily v poháru druholigové Teplice a až v penaltovém rozstřelu padly s prvoligovou Duklou Praha.

Adam Seeman (TJ Stadion Louny, cyklokros)
Talentovaný cyklokrosař Loun na domácím klání národního poháru potvrdil, že je aktuálně nejlepším tuzemským kadetem.

Jakub Langhammer (Krušnoman Litvínov, triatlon)
Litvínovský triatlonista v minulých dnech vybojoval bronzovou medaili v Malajsii při Challenge Iskandar Puteri na tratích polovičního Iromana, kde sfoukl 1,9 km plavání, 90 km na kole a 21 km běhu. Pro litvínovského borce, který žije v Austrálii a závodí v zahraničí, jde o první velké pódiové umístění v jeho profesionální kariéře.

Martina Šimonová (TJ Nola Zdravotně postižených Teplice, atletika)
Na para MS v Dubaji získala koulařka z Teplic bronzovou medaili, což je její životní úspěch. Kouli vrhla do vzdálenosti 9 metrů a 13 centimetrů.

Fabiana Bytyqi (SES Boxing Team Czech republic, profesionální box)
Ústecká rodačka podruhé v kariéře obhájila titul světové šampionky v nejprestižnější organizaci WBC v lehké minimuší váhové kategorii. Třiadvacetiletá šampionka porazila v boji o mistrovský pás Anu Arrazolaovou z Mexika 3:0 na body a udržela i v šestnáctém zápase neporazitelnost.