Tradiční anketa Nejlepší sportovci okresu Louny za rok 2008 právě začíná. Značný podíl na výběru k vyhlášení nejúspěšnějších reprezentatů našeho regionu mají také jako jediní čtenáři Žateckého a lounského deníku.

Vyhlašovateli ankety jsou Deník, OS ČSTV, partnerem město Louny, kde se uskuteční slavnostní galavečer 2. února ve Vrchlického divadle.

O výsledku rozhodují rovným dílem čtenáři prostřednictvím hlasovacích lístků, sportovní redaktoři a výkonný výbor okresní tělovýchovy. Po součtu hlasů vybraní sportovci a zástupci kolektivů převezmou v lounském divadle ocenění za dosažené úspěchy letošního roku.

Přestože tento region nepatří k místům s profesionálními kluby, jak je tomu u sousedů, může se pyšnit medailisty z Mistrovství České republiky, někteří naši zástupci získali dokonce i významné pocty na evropských a světových šampionátech.

Přehled nejúspěšnějších reprezentantů okresu připomeneme průběžně na stránkách Deníku během prosince 2008, aby mohli čtenáři poslat své hlasy na kuponech, které přijme naše redakce v Žatci, nám. Svobody 123, nejpozději do 16. ledna 2009, kdy je uzávěrka čtenářské ankety.

Tipujeme nejlepší jednotlivce v kategoriích mládeže (10) a dospělých (5), nejlepší kolektiv dospělých (1) a mládeže (3), veterána – matadora sportu, handicapovaného sportovce a trenéra mládeže. Nejlepší z okresu postoupí do krajské ankety o nejúspěšnější sportovce Ústeckého kraje.

První stručný přehled o úspěších našich sportovců, jak se promítly na stránkách Deníku, přineseme v nejbližších dnech.