V roce 2010 získala dva tituly mistryně světa, stala se evropskou šampionkou a jako bonbonek ještě republikovou mistryní. V silovém trojboji nemohla Hana Nachtigalová získat více. V pondělí 24. ledna v podvečer jí tleskalo také žatecké divadlo, čtenáři Deníku, sportovní odborníci a novináři ji zvolili královnou sportu okresu Louny.

V oblíbené anketě triumfovala poprvé, získala navíc i cenu Sportovní hvězda Deníku, kterou svými hlasy udělují čtenáři našeho listu svému nejoblíbenějšímu sportovci. V tomto ročníku ankety poslali čtenáři přes tři stovky kuponů.

Na sportovce v akci
se podívejte v krátkém videu v galerii!


Na paty příjemné mladé sportovkyni, která v civilu vůbec nevypadá, že by se dokázala poprat s těžkými kilogramy, šlapaly v anketě ostřílení harcovníci. V minulých letech sice v mládežnických kategoriích, letos už mezi dospělými. Druhou nejlepší sportovkyní okresu pro loňský rok se tak stala cyklistka Lucie Záleská, několikanásobná mistryně republiky, hlavně ale stříbrná z ME z dráhové stíhačky.

Bronz vybojoval špičkový plavec, spolu se Záleskou jeden z kandidátů z okresu na účast na olympijských hrách v Londýně, mistr republiky na 50 metrů volným způsobem, Tomáš Plevko.

Čtvrtý mezi oceněnými dospělými je nováček, jeho příjmení ale sportovní nadšenci znají z minulých ročníků ankety. Bratr Petra Víta, letošního čtvrtého, Ondřej dokonce v minulých letech vyhrál. Petr mu v roce 2010 „vzal“ titul mistra republiky v nohejbalovém singlu a nakonec i umístění v klání o nejlepší sportovce. Pátou pozici získala Jana Brabcová, střelkyně, za kterou kvůli studijním povinnostem převzal ocenění trenér, má z loňska medaile z republikových šampionátů, navíc i z akademického mistrovství světa.

Příjemný večer v žateckém divadle opět výborně moderoval Radek Šilhan, svými vystoupeními ho obohatily Martina Pártlová nebo Monika Agrebi.

Nejlepším týmem jsou lounští fotbalisté

Z vítězství mezi dospělými kolektivy se radovali lounští fotbalisté. Nováček v krajském přeboru se okamžitě vyhoupl na čelo soutěže a po celý podzim tam k překvapení mnohých zůstal. Za to patřil Lounským obdiv čtenářů, odborníků i novinářů.

Velmi vyrovnané bylo hlasování v kategorii mládeže. Ze „zlata“ se nakonec radoval žhavý kandidát na medaile z mistrovství světa v cyklokrosu, které se jede v závěru týdne v Německu, Vojtěch Nipl.

Druhý skončil David Urban, nadějný plavec, mnohonásobný medailista z republikových šampionátů, který se už prosazuje i mezi dospělými. Třetí Vladimír Slanina zase přivezl celou řadu medailí z evropského šampionátu ze sjezdu na divoké vodě.

Nejúspěšnějším sportovním kolektivem mezi mládeží se stal Juniorský fitness klub Louny, jehož svěřenci přivezli dvě medaile z loňského mistrovství světa ve sportovním aerobiku a fitness.

Titul trenér mládeže obhájil Milan Chrobák, který opět dokázal skvěle připravovat Martinu Mikuláškovou, Vojtěcha Nipla, Jana Lacinu i další lounské naděje cyklistiky.

V kategorii masters získal nejvíce hlasů Václav Jelínek, také cyklista, který mezi veterány dokázal úspěšně bojovat na MS. Mezi handicapovanými sportovci kralovala Miroslava Černá, členka týmu lukostřelkyň, které vybojovaly bronz z ME. Je také několikanásobnou mistryní republiky, naposledy v roce 2010, a dlouholetá reprezentantka.

Sportovec roku 2010 okresu Louny:

Dospělí jednotlivci:

1. Hana Nachtigalová, silový trojboj, Žatec
2. Lucie Záleská, cyklistika, Blšany
3. Tomáš Plevko, plavání, Žatec
4. Petr Vít, nohejbal, Žatec
5. Jana Brabcová, střelectví, Louny

Kolektivy dospělých:

FK Louny

Mládež jednotlivci:

1. Vojtěch Nipl – cyklistika, Louny
2. David Urban – plavání, Žatec
3. Vladimír Slanina – kanoistika, Žatec
4. Jakub Dvořák – plavání, Žatec
5. Martina Mikulášková – cyklistika, Louny
6. Kateřina Iblová – plavání, Žatec
7. Marek Koutník – squash, Podbořany
8. Jana Janečková – národní házená, Žatec
9. Petr Bláha – veslování, Louny
10. Petr Berka – atletika, Žatec

Kolektivy mládeže:

1. Fitness club – Louny, junioři
2. Jazzmani – Žatec, plavání
3. Veslařský klub Ohře Louny

Trenér mládeže:

Milan Chrobák, Louny, cyklistika

Veterán - masters:

Václav Jelínek – cyklistika, Louny

Handicapovaný sportovec:

Miroslava Černá – lukostřelkyně, Staňkovice

Síň slávy:

Kamil Ausbuher - dlouholetý reprezentant ČR v cyklokrosu, Podbořany
Zvláštní cena ČSTV a Deníku za dlouholetou propagaci sportu:

Jaroslav Kubíček, sportovní novinář