Žádným „otloukánkem“ není po postupu mezi elitu celek žateckých národních házenkářů. V první lize ze čtyř duelů nováček dva vyhrál, ve dvou poznal hořkost porážky. V posledním dvoukole podlehla Šroubárna těsně Podlázkám, pak ale přehrála Opatovice.

Kvůli zraněním a pracovním povinnostem s úzkým kádrem vyjeli žatečtí muži na půdu Podlázek. Na střídání do pole měla Šroubárna jen náhradního brankáře, Lukeš si ale nakonec zahrál poměrně brzy. Už v 10. minutě totiž dostal červenou kartu obránce Pavel Nociar. „Začátek zápasu nám lehce utekl a Podlázky se ujaly dvougólového vedení,“ popsal úvod duelu Daniel Nociar, jeden z tahounů žateckého útoku.

Vedení si Podlázky následně udržovaly po zbytek zápasu, v některých chvílích bylo i čtyřbrankové. V závěru se ještě Šroubárna pokusila o obrat, ale nepodařilo se. „Ke konci utkání jsme se ještě pokusili zvrátit stav změnou obranné hry, ale soupeř si náskok dokázal pohlídat. Obrana se snažila, ale domácí útok táhl především Kryštof Kučera, který nasázel minimálně patnáct branek,“ dodal Nociar, který byl na druhé straně nejlepším střelcem Žatce s dvanácti trefami.

Podlázky – Žatec 24:22 (12:10)

Sestava (branky) Žatce: Š. Horník – P. Nociar, Habr, Beldík, Lukeš – D. Nociar (12), P. Sýkora (5), Janák 5

Naopak proti Opatovicím oslavili žatečtí národní házenkáři druhou výhru v sezoně. „Začátek byl poměrně vyrovnaný, ale brzy jsme si vypracovali mírný náskok, který jsme udrželi až do poločasu. Na začátku druhého poločasu nás zastihl menší výpadek a zhruba v pětačtyřicáté minutě se Opatovice vrátily do zápasu, když snížily na rozdíl jedné branky,“ pokračoval Daniel Nociar.

Žatec si pak vzal oddechový čas, zklidnil hru a zaútočil na cennou výhru, z Opatovic se totiž často body nevyvážejí. „Naštěstí jsme se vrátili zpět k produktivní útočné hře a drželi si náskok dvou branek. Tento náskok jsme si dokázali udržet až do konce,“ radoval se Nociar.

Opatovice – Žatec 16:18 (8:11)

Sestava (branky) Žatce: Š. Horník, Lukeš – P. Nociar, Habr, Fungáč, Pavlas – D. Nociar (9), P. Sýkora (7), Antol (2), Janák

Po druhé výhře tak je Šroubárna se dvěma výhrami a dvěma prohrami ve středu tabulky nejvyšší soutěže. Po svém návratu do první ligy tak má úplně jiné starosti, než při premiéře v předminulé sezoně, kdy se trápila a hned spadla zpět do druhé ligy. Nyní už jsou žatečtí hráči zkušenější a hned v prvním kole přehráli Nezvěstice 22:19. Poté prohráli s Plzní 16:24, nyní dva body ztratili v Podlázkách, získali ale v Opatovicích. Další duel sehrají doma s Nýřany v neděli 17. září od 14.30 hodin.