Čekala se určitě dvě zlata a skvělé časy před vrcholem sezony na motýlkářských tratích. Ale republikový šampionát Lucii Svěcené nevyšel podle představ. Už několik týdnů ji totiž trápí únava, potvrdila to i lékařská vyšetření. Před blížícím se mistrovstvím světa v Budapešti ne moc dobré zprávy. Žatecká plavkyně se ale nevzdává a chce se „poprat“ o co nejlepší časy i umístění.

Zhodnoťme republikový šampionát. Zlato z motýlkářské stovky, stříbro z padesátky a bronz z padesátky znak. Jak domácí mistrovství vidí s odstupem Lucie Svěcená.
Mělo to být lepší. Nejsem spokojená.

Co se stalo? Měla jste letos dobrou formu, vozila jste úspěchy ze zahraničí. Určitě se čekala dvě zlata z motýlkářských tratí a asi i lepší časy.
Nebyla síla… Nešlo to. Únava. Za čtrnáct dní jsem shodila přes dvě kila svalů. A to pro sprintera není dobré. Potýkám se s únavou, potvrdila to i lékařská vyšetření a testy.

Utkání Loun (v bílém) proti Motorletu Praha
Louny postupují v poháru dál, narazí na druholigový Sokolov

Jak dlouho to trvá?
Už několik týdnů mě únava trápí. Už od reprezentačního soustředění ve Španělsku.

O víkendu už ale startuje vrchol sezony, světový šampionát v Budapešti. Co s tím?
Ano, už v neděli (23. července – pozn. red.) začínám na motýlkářské stovce. Uvidíme, co s tím udělám. Budu se snažit a uvidíme, jak to půjde.

Loni jste byla 8. na Evropě, 27. na olympiádě a 12. na světovém šampionátu. Když jsme spolu mluvili naposledy, říkala jste, že byste ráda do semifinále a útočit na osobní rekordy. Je to nyní aktuální?
Netuším, co mám čekat. Nevím, jak to půjde. Určitě ale budu bojovat. Dala jsem si za cíl, abych byla spokojená sama se sebou a chci zaútočit na svůj letošní nejlepší čas.