Svůj nejlepší letošní výkon si Lucie Svěcená nechala přesně na správnou chvíli. Letošní nejrychlejší čas na padesátce motýlek zaplavala sedmnáctiletá naděje českého plavání na MS v krátkém bazénu v Kataru. V obrovské konkurenci dohmátla čtyřiadvacátá.

Mezi staršími a zkušenějšími plavkyněmi na světovém šampionátu dospělých startovala věkem ještě juniorka Svěcená vůbec poprvé. Do Dauhá v roce, kdy není MS v dlouhém bazénu ani olympiáda, navíc přijeli všichni nejlepší plavci světa, nejlepší možná konkurence. Přesto Svěcená zaplavala na svůj věk výborný výsledek.

V čase 26,61 doplavala na své nejoblíbenější trati padesát metrů motýlek na čtyřiadvacátém místě. Podobného výsledku v tomto věku nedosáhla ani současná česká hvězda Simona Baumrtová.

Svěcená v rozplavbě zaplavala svůj nejlepší letošní čas, na postup do vysněného semifinále jí chybělo půl vteřiny. Že je letošní šampionát opravdu protkán hvězdami svědčí i postupový čas. Na posledním MS stačilo 26,54, letos to ale bylo o 43 setin méně.

Na žateckou plaveckou naději, která má ve své sbírce medaile z juniorských MS i ME a medaile ze štafet ze seniorského ME, čekají v Dauhá ještě nejméně dva starty. V sobotu by měla plavat motýlkářskou stovku, pak by měla nastoupit minimálně do jedné štafety. 

Svěcená na MS:

50 m motýl - 24. místo (26,61)

Připomeňte si: Svěcené nevadí teplo ani 38. patro, v Dauhá zkouší bazén pro MS