Loučení s kategorií do 23 let mohlo pro lounského odchovance Vojtěcha Nipla dopadnout radostněji. Tajně doufal v první pětku, desítka byla cílem. Nechybělo mnoho, ale… Došly síly, navíc ho postihla smůla. První světovou desítku měl na dosah, tři kola jezdil mezi prvními pěti cyklokrosaři.

Vojtěch Nipl startoval z třetí řady, do terénu vjížděl na patnácté pozici. Rychle se ale dostal na úplné čelo závodu a společně s favorizovanými Belgičany a Holanďany dokázal zbytku pole trochu „odskočit". V prvním kole se Nipl pohyboval do čtvrtého místa, občas se dokonce ukázal na úplné špičce.

Ještě i druhé a třetí kolo vypadaly pro fanoušky lounské cyklistiky dobře. Nipl jezdil v první pětici, na první dvojici měl sice malou ztrátu, ve skupině, která bojovala o bronz, byl ale velmi aktivní.

Bohužel ve čtvrtém kole lounskému cyklokrosaři spadl řetěz, a i když ho rychle dal zpět, ztratil pár drahocených vteřin, které už nedohnal. Naopak se Nipl začal propadat, nejprve na sedmé, pak na deváté místo. V posledním okruhu měl navíc cyklokrosař, který letos naposledy jel v kategorii do 23 let, ošklivý pád. Diváci pak mohli vidět jeho krvavé koleno. V závěru závodu se před lounského odchovance dostal i Jakub Skála, Niplovi došly síly a dokončil světový šampionát na jedenáctém místě. Na vítězného Belgičana Vanthourenhouta ztratil minutu a půl. (hd)

Muži do 23 let:

1. Vanthourenhout (Belgie)
2. Sweeck (Belgie) +0:10
3. Godrie (Holandsko) +0:14

11. Nipl +1:36