Třiapadesátiletý Jiří Mareš, dvaačtyřicátý hráč světového žebříčku ITF a člen lounského tenisového oddílu, má opět co slavit. Mezi veterány získal další republikový titul, tentokrát z haly.

Mareš o víkendu výborně vstoupil do nové sezony, když na kurtech LTC Modřany v Praze po loňském letním titulu mistra republiky z Ústí nad Orlicí nenašel přemožitele ani na zimním mistrovství veteránů.

Turnaje se zúčastnila stovka nejlepších hráčů a hráček, rozdělených do osmi kategorií. Od kategorie 40 – 44 let, až po skutečné veterány 75 – 79 let.

Lounský Jiří Mareš postupně porazil ve čtvrtfinále M. Hlubučka (LTC Mladá Boleslav) celkem hladce 6:0 a 6:1, v semifinále narazil na J. Šimačka z LTC Michle, který už mu vrásky na čele přidělal. Mareš ho nakonec ale porazil 7:6, 5:7 a 10:8.

Ve finále pak narazil na L. Sehnala z Přerova. V prvním setu nejdříve Mareš lehce prohrál 2:6, ve druhém ale sebral síly a vyhrál 7:5, stejně jako v rozhodující části hry 10:2 a zaslouženě tak zvedl pohár pro republikového tenisového halového šampiona nad hlavu.

(jm, hd)