Tenisová sezona je sice teprve na svém startu, na dveře už ale výrazně klepe jeden z vrcholů. V Austrálii už za pár dní začne první grandslam, výrazněji promluvit do výsledků bude chtít také Karolína Plíšková. Na turnaji v Sydney došla do čtvrtfinále, nestačila až na světovou dvojku.

Na prvním turnaji sezony, ve kterém loni dokráčela až do finále, kde nakonec jen těsně podlehla Petře Kvitové, lounská rodačka ukázala, že na začátku sezony formu má.

Prohra se světovou dvojkou

Jedenáctá tenistka světa nejprve rychle porazila v 1. kole v Sydney Anu Ivanovičovou, bývalou světovou jedničku, aktuálně dvaadvacátou hráčku žebříčku, 6:4 a 6:2. Poté ve druhém kole doslova rozstřílela osmadvacátou Anastasiu Pavljučenkovou 6:3, 6:0.

Ve čtvrtfinále ji ale čekala velmi obtížná soupeřka, narazila na světovou dvojku Simonu Halepovou. Rumunská tenistka byla i tentokrát nad síly české tenistky, ta odešla poražena ve dvou setech, i když v tom druhém dlouho vzdorovala - 4:6 a 5:7.

Plíšková hrála na okruhu WTA s Halepovou už potřetí v kariéře, potřetí odešla poražena, proti Rumunce se jí nedaří. Turnaj v Sydney nakonec opanovala Světlana Kuznětsovová.

V prvním kole bude velkou favoritkou

Třiadvacetiletá Češka si ale příliš neoddechne, už za pár dní je tu totiž Australian Open. První grandslam, na kterém v loňské sezoně Karolína Plíšková došla do třetího kola, což je jejím maximem na čtyř největších turnajích sezony. A právě větší průlom na grandslamech je jedním z největších cílů tenistky s lounskými kořeny. Vždyť na „normálních" turnajích je postrachem soupeřek, už čtyři turnaje WTA dokázala vyhrát, na grandslamech ale ne a ne prorazit.

Fanoušci Plíškové doufají, že se dočkají právě už v Austrálii, na tvrdém oblíbeném povrchu.

Lounská rodačka, která loni nakoukla i do první světové desítky, už ví, proti komu půjde v prvním kole. Vyzve domácí sedmnáctiletou Kimberly Birrellovou, která je až 341. hráčkou žebříčku. Karolína Plíšková tak je obrovskou favoritkou.