Vítězka nedávného antukového turnaje v Praze může na trávě využívat své největší zbraně tvrdý servis a agresivní hru. A v Birminghamu obojí využívala hojně. Jako první tvrdou hru Plíškové okusila ve druhém kole domácí Kontaová (146. hráčka světa), která sice vyhrála první set, pak ale lounská tenistka zlepšila svou hru a nedala už soupeřce šanci 3:6, 6:3 a 6:4.

Další kolo bylo pro Plíškovou hodně rychlé. Čtyřiatřicátá tenistka světa Diyasová z Kazachstánu podlehla české hráčce 6:2 a 6:2.

Ve čtvrtfinále klání v Birminghamu pak Karolína Plíšková, aktuálně jedenáctá hráčka v žebříčku WTA, narazila na Carlu Suarezovou Navarrovou. Velmi neoblíbenou soupeřku, s kterou často prohrává. Tentokrát ale Plíšková nezaváhala a devátou tenistku světa vyřadila rychle 6:2 a 6:2. Jízda po travnatých kurtech v Birminghamu pak pro tenistku původem z Loun pokračovala proti Kristině Mladenovičové (37. na žebříčku) a ani v semifinále se nezastavila 6:2 a 7:6.

V posledním duelu, finálovém, nastoupila česká tenistka proti desáté hráčce světa. Němka Angelika Kerberová vyhrála první sadu v tiebreaku, druhou ale naopak opanovala Plíšková poměrně jasně 6:3. O triumfu se tak rozhodovalo v třetím setu a i když se lounská rodačka bila až do posledního míčku, zastavila se její cesta těsně pod vrcholem.

Přesněji tři míčky od vrcholu. Karolína Plíšková sice v rozhodující sadě prohrávala už 3:5 a 0:30, skvělou hrou ale dokázala ještě srovnat na 6:6. Ve zkrácené hře následně dokonce vedla 4:3, Němka Kerberová pak ale zahrála čtyři vítězné míče za sebou a slavila turnajové vítězství v Birminghamu.

„Jsem ráda, že se mi teď tak daří, zvlášť před Wimbledonem," zhodnotila pro média Karolína Plíšková svůj vstup na travnaté kurty. Aktuálně ji čeká turnaj v Eastbourne, poté už grandslam ve Wimbledonu. V All England clubu bude chtít česká tenistka vylepšit své maximum, kterým je loňské druhé kolo.

Celkově Karolína Plíšková už ve finále WTA nastoupila desetkrát, čtyřikrát turnaj nejprestižnější série vyhrála. Letošní sezona zatím Plíškové vychází na výbornou. Třicet čtyři utkání vyhrála, jen dvanáctkrát zůstala poražena. V žebříčku WTA pronikla ze závěru druhé desítky na dosah té první. V úvodu sezony se dvakrát podívala do finále prestižních turnajů v Sydney a Dubaji, v Praze pak v květnu vyhrála svůj vůbec první titul na antuce. Ta je přitom jejím nejméně oblíbeným povrchem.

Poté se jí ale nedařilo v Římě a Madridu, v Paříži se s grandslamem loučila ve druhém kole, na Australian Open letos dokráčela do třetího kola, což je její maximum zatím na legendárních turnajích. Ve třetím kole byla loni také už na US Open.

Turnaj WTA v Birminghamu:
2. kolo: Plíšková – Kontaová (146.)                      3:6, 6:3, 6:4
3. kolo: Plíšková – Diyasová (34.)                        6:2, 6:2
Čtvrfinále: Plíšková – Suarezová Navarrová (9.)     6:2, 6:2
Semifinále: Plíšková – Mladenovičová (37.)           6:2, 7:6
Finále: Plíšková – Kerberová (10.)                       6:7, 6:3, 6:7