Chybí už „jen“ dva krůčky. Karolína Plíšková má na dosah další turnajový triumf. A ne ledajaký. Ranařka z Loun si na prestižním americkém turnaji v Indian Wells připsala další cenné skalpy, po vyřazení Bacsinszké si poradila ve čtvrtfinále i se Španělkou Muguruzaovou a je v semifinále.

Čtyřiadvacetiletá Česka porazila bývalou světovou dvojku a nyní sedmičku ve čtvrtfinále ve dvou tiebreakcích 7:6 a 7:6.

Připomeňte si: Sestry Plíškovy zase řádí. Tentokrát v Indian Wells

Plíšková, aktuálně světová trojka, začala v utkání výborně, pak jej ale trochu zkomplikovala. Zabojovala ale a dovedla oba sety do vítězných konců.

Vedla nejprve 3:0, pak ale za stavu 5:3 nedokázala první set ukončit. Španělka pak dokonce podávala za stavu 6:5 na zisk sady, Plíšková se ale dotáhla na 6:6 a lounská rodačka pak rozhodla ve zkrácené hře. Podobný průběh měla i druhá sada. Česká jednička vedla už 5:2, Muguruzaová dotáhla ale set opět až do tiebreaku. V něm byla ale opět lepší Plíšková.

Švýcarka vzdala

Loňská finalistka US Open předtím v osmifinále přešla přes Švýcarku Timeu Bacsinszkou. Ta kvůli zranění vzdala. Karolína Plíšková vedla už 5:1, když Švýcarka skrečovala duel kvůli problémům se zápěstím.

Plíšková, která už letos opanovala turnaje v Brisbane a Dauhá, ve třetím kole vyřadila Rumunku Irinu – Camelii Beguovou 6:4 a 7:6. Brzy pětadvacetiletá Češka musela ve druhém setu odvracet dva setboly 32. tenistky světa. Přitom vedla už 3:1, ztratila pak ale čtyři hry za sebou. Plíšková se v Indian Wells netají tím, že nehraje úplně podle svých představ. Není se svou hrou spokojená, důležité ale je, nejen podle ní, že postupuje.

Ve svém úvodním představení v Indian Wells, ve druhém kole, lounská rodačka porazila olympijskou vítězku Monicu Puigovou. Třiadvacetiletá Portoričanka přitom byla hodně blízko vyřazení Plíškové. První set Karolína Plíšková prohrála až příliš hladce 1:6, ve druhém vyhrála 6:4. Ve třetím setu připravila svým fanouškům drama. Puigová vedla v rozhodující sadě už 3:0, jenže pak Plíšková „začala úřadovat“, uhrála pět her v řadě. Nakonec ovládla i třetí set v poměru 6:4.

Nejvyšší počet es

Lounská rodačka, která letos už nasázela více než 150 es a opět vede tento žebříček mezi nejlepšími tenistkami, v semifinále v Indian Wells narazí na světovou osmičku Světlanu Kuznětsovovou. S Ruskou má dosud vyrovnanou bilanci, obě jednou vyhrály.

Do semifinále v Indian Wells dokráčela Plíšková i loni. Letos by ráda ještě výš. A navíc, pokud se jí podaří turnaj vyhrát, mohla by se posunout na druhé místo světového žebříčku.

A co první? Ani to není v dohledné době nemožné. Stačí „jen“ vyhrát Indian Wells a poté Miami a sen se může stát realitou.
Uvidíme…