Skalp bývalé světové jedničky v Brisbane, finále turnaje v Sydney proti Petře Kvitové a aktuálně už třetí kolo úvodního grandslamu sezony. Karolína Plíšková v Austrálii řádí, nyní ji čeká světová jedenáctka Makarová.

Proti Dodinové, 183. hráčce světa, byla sice Plíšková favoritkou, Francouzka ji ale nakonec pořádně potrápila, dvaadvacetiletá naděje českého tenisu vyhrála až po dvou hodinách. První set vyhrála Plíšková 7:5, ve druhém ale stejným způsobem uspěla soupeřka. V rozhodující třetí sadě už ale Plíšková nedovolila překvapení a vyhrála 6:4 a zpečetila tak svůj první postup do třetího kola Australian Open. „Moc mi nešel servis, i proto se zápas nakonec protáhl do třetího setu. Přitom jsem to mohla doservírovat k výhře už ve druhém, ale o podání jsem se tentokrát moc opřít nemohla. Jsem ráda, že to mám za sebou, soupeřka byla nevyzpytatelná, musela jsem zůstat hlavně trpělivá," řekla po výhře Karolína Plíšková.

Lounská rodačka v roce 2014 poskočila z 64. místa ve světovém žebříčku do třetí desítky, aktuálně je dvacátá. Vyhrála loni dva turnaje WTA, na US Open došla do třetího kola, na dalších třech grandslamech do druhého.