Na raketě desáté hráčky světa a ve čtvrtfinále skončila cesta lounské rodačky Karolíny Plíškové v Miami. Na jednom z nejprestižnějších podniků tenisové sezony nestačila na Němku Petkovičovou, nemohla se tentokrát spolehnout na svůj skvělý servis.

Už začátek čtvrtfinále na turnaji WTA Premier v Miami nevyšel české hráčce, aktuálně čtrnácté na světě, podle představ. Němka se dostala do vedení 3:1, Plíškové se nedařilo podání jak je zvyklá (loni byla na okruhu druhá v počtu nasázených es, předčila ji jen světová jednička Serena Williams – pozn. red.) a světová desítka Petkovičová získala první sadu v poměru 6:4.

Selhala zbraň - podání

A ani druhý set nezačal pro třiadvacetiletou Češku dobře. A opět jí nešlo podání, i když v předchozích duelech na turnaji, sázela esa jako z partesu, tentokrát se trápila. Jen pro srovnání, v osmifinále měla úspěšnost prvního podání 86 procent, tentokrát proti Němce pouhých 44 procent. V pohodě hrající Petkovičová tak získala i druhý set, tentokrát ještě rychleji v poměru 6:2 a ovládla tak i celé utkání ve dvou setech.

A jaká byla cesta Karolíny Plíškové do čtvrtfinále turnaje v Miami? Po volném losu v prvním kole si poradila ve druhém s Němkou Annikou Beckovou, jedenaosmdesátou hráčkou světa, 2:6, 6:3 a 6:4. Ve třetím kole pak ve dvou setech přehrála Paulu Gibertovou (419. na světě) 7:5 a 6:1. V osmifinále pak rozstřílela po padesáti osmi minutách Dariu Gavrilovovou z Ruska (97. na světě) 6:3 a 6:2.

Třetí Češka za Kvitovou a Šafářovou

Tenistka původem z Loun je aktuálně ve světovém žebříčku na čtrnáctém místě, letos už přitom chvilku byla i třináctá. V žebříčku je třetí Češkou za čtvrtou Kvitovou a jedenáctou Šafářovou, kterou ale už letos dokázala porazit, stejně jako bývalou světovou jedničku Ivanovičovou. Karolína Plíšková už letos odehrála dvě finále série WTA, krůček od zisku turnajového triumfu byla v Sydney a Dubaji, a jedno semifinále v Antverpách. Na Australian Open, prvním grandslamu sezony, se dostala do třetího kola.

Celkově Karolína Plíšková už v dosavadní kariéře ve finále nejprestižnější světové série WTA nastoupila osmkrát, třikrát zvedala nad hlavu trofej pro vítězku. Zlomovou sezonou byla pro rodačku z Loun ta loňská, kdy se z 68. místa na světě dokázala probojovat do první dvacítky, více se prosazovala také na grandslamech, v jednom šla do třetího kola, ve zbývajících do druhého. Dva turnaje WTA v roce 2014 vyhrála. 

Turnaj WTA Premier v Miami:

2. kolo:
Plíšková – Becková (81.) 2:6, 6:3, 6:4 

3. kolo:
Plíšková – Gibertová (419.) 7:5, 6:1

4. kolo:
Plíšková – Gavrilovová (97.) 6:3, 6:2

Čtvrtfinále:
Plíšková – Petkovičová (10.) 4:6, 2:6