Úspěšné tažení pražským turnajem, které skončilo před dvěma týdny až v semifinále, nedokázala lounská rodačka Karolína Plíšková napodobit v Madridu ani v Římě. Dvakrát se s velkými antukovými turnaji rychle rozloučila.

Čtyřiadvacetiletá Češka, aktuálně dvacátá tenistka světa, v Praze skončila až na raketě pozdější vítězky Lucie Šafářové. Do té doby přitom na svém nejméně oblíbeném povrchu, antuce, v Praze neztratila ani set.

Jenže ve Španělsku a v Itálii to byla úplně jiná „písnička". V Madridu sice nejprve Plíšková přešla v prvním kole přes domácí Dominguezovou Linovou rychle ve dvou setech 6:2, 6:1, poté ale ve druhém překvapivě skončila s šestapadesátkou hráčkou světa Christinou Mchaleovou z USA 6:7 a 4:6.

V Římě jen jedno kolo

A v Římě, na dalším prestižním turnaji, to z pohledu Karolíny Plíškové bylo ještě horší. S třiatřicátou tenistkou světa, Ruskou Darjou Kasatkinovou, vypadla hned v prvním kole po setech 4:6 a 4:6.

Opět tak Plíšková potvrdila, že mnohem raději má rychlé povrchy, kde může více „prodat" svou útočnou a agresivní hru, naopak se nemusí tolik po dvorci pohybovat. Už jistě právě rychlejší povrchy a další turnaje na nich netrpělivě vyhlíží.

Čtyřiadvacetileté rodačce z Loun, která dosud triumfovala na čtyřech turnajích WTA, se letos zatím daří hodně střídavě. Po loňském nakouknutí do první světové desítky se nyní pohybuje v té druhé, podívala se do třetího kola na grandslamu v Melbourne, do čtvrtfinále v Sydney a do semifinále v Indian Wells. Má za sebou ale také několik nečekaných vypadnutí v prvních kolech. Například v Dauhá nebo Dubaji.