Karolíně Plíškové se nepodařilo obhájit vítězství na pražském tenisovém turnaji série WTA. Titul vybojovala další Češka Lucie Šafářová, právě ta vystavila stopku lounské rodačce v semifinále.

Přitom až do semifinále dokráčela Plíšková, osmnáctá tenistka světa, bez ztráty jediného setu. V 1. kole vyprovodila z kurtu hodně rychle Švýcarku Stefanii Voegelovou (105. hráčku světa) 6:1 a 6:3. Ve druhém dějství na ni nestačila ani Kateřina Siniaková, na žebříčku WTA na 113. místě. Karolína Plíšková ji přehrála opět jednoznačně 6:2 a 6:4. Ve čtvrtfinále pak přehrála bleskově, za padesát minut, světovou padesátku Italku Giorgiovou 6:1, 6:2.

Šafářová znamenala stop

Semifinále proti Lucii Šafářové, šestnácté tenistce světa, bylo velkým bojem. Vždyť Plíšková ji jen několik dní předtím porazila na turnaji v Německu, tentokrát ale podlehla. První set vyhrála Šafářová 6:4. Ve druhém ale lounská rodačka sahala po obratu, vždyť vedla už 4:1, přesto ale ještě dokázala sadu ztratit. Šafářová nakonec zvítězila v tiebreaku 7:6.

Lounská ranařka, která už má na svém kontě čtyři tituly na turnajích WTA, v Praze divákům předvedla mnoho se svého útočného a agresivního tenisu. Potvrdila také, že patří mezi nejlépe servírující hráčky na okruhu, soupeřkám opět nasázela řadu nechytatelných podání. Na výhru to ale tentokrát na turnaji, kde se objevily také Strýcová, Stosurová nebo Cornetová, nestačilo.

Aktuálně už je lounská rodačka na prestižním klání v Madridu. V prvním kole tam za 44 minut doslova „rozstřílela" domácí Lourdes Dominguezovou Linovou 6:2 a 6:1.